ANI: Trei aleși locali, declarați în incompatibilitate sau conflict de interese

ANI: Trei aleși locali, declarați în incompatibilitate sau conflict de interese

Agenția Națională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate sau existența conflictului de interese de natură administrativă în cazul a trei primari ai unor comune din județele Teleorman, Buzău și Vrancea.

Potrivit unui comunicat al ANI, Ion Glonț, primarul comunei Drăcșenei, județul Teleorman, s-a aflat în conflict de interese, deoarece a emis dispoziții și a semnat contractele individuale de muncă privind angajarea soției sale în funcția de asistent personal în cadrul Serviciului Public Local de Asistență Socială al Primăriei.

Valeriu Vișoiu, primar al comunei Săhăteni, județul Buzău, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 8 septembrie 2010 — 31 august 2011, întrucât a deținut simultan funcțiile de primar și de membru al Consiliului de Administrație al Școlii Gimnaziale "Gheorghe Hariton" Săhăteni.

Gheorghe Tătaru, primar al comunei Bordești, județul Vrancea, a fost declarat de ANI în conflict de interese, deoarece a emis un act administrativ (expunerea de motive în baza căreia a fost adoptată concesionarea prin atribuire directă a unor suprafețe de pășune către Asociația Crescătorilor de Animale și Producătorilor Agricoli din comuna Bordești) și a încheiat un act juridic (contractul de concesiune încheiat între asociație și Consiliul Local Bordești), care au produs un folos material pentru fiul său (în calitate de președinte și membru fondator al asociației).

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina