Animale dintr-o grădină zoologică, gătite pentru masa de Revelion. Detalii șocante

Animale dintr-o grădină zoologică, gătite pentru masa de Revelion. Detalii șocante

Directorul unei grădini zoologice a sacrificat patru animale dintre cele pe care le avea în grijă, pentru masa de Revelion. Carnea a fost servită la petrecerea organizată la sfârșitul anului, pentru angajați. Animalele însă nu erau destinate consumului uman.

Gradina zoologica FOTO Shutterstock

Poliția a precizat că directorul grădinii zoologice a sacrificat patru capre pigmee și le-a gătit pentru petrecerea de Anul Nou.

José Rubén Nava Noriega, care a fost demis din funcția de director la Zoochilpan, o grădină zoologică din orașul Chilpancingo, Mexic, a introdus caprele pigmee în meniul petrecerii de Anul Nou, organizată pentru angajații parcului zoo, potrivit Insider . „Acest lucru a pus în pericol sănătatea oamenilor, pentru că aceste animale nu sunt potrivite consumului uman”, a declarat Fernando Ruiz Gutierrez, directorul departamentului amintit. Înainte de petrecere, grădina zoologică avea 10 capre pigmee și 520 de animale din 89 de specii diferite.

Grozăvia, descoperită după demiterea directorului

Nava Noriega a fost demis pe 12 ianuarie, după ce o căprioară a murit din cauza unor răni care nu au fost tratate corespunzător. În urma investigațiilor de după acest incident s-a constatat absența caprelor, dar și că Nava Noriega a vândut unor persoane private o zebră și patru vite Watusi.

Nava Noriega ar fi trebuit să primească în schimb trei căprioare roșii și câteva unelte și provizii, dar materialele nu au fost găsite niciodată, iar valoarea monetară a căprioarelor era prea mică pentru a fi un schimb echitabil, au adăugat oficialii.

Ángel Almazán Juárez, secretarul pentru mediu și resurse naturale din Guerrero, a declarat, de asemenea, că departamentul său a descoperit că mai multe nașteri de animale nu au fost înregistrate la grădina zoologică și că aceasta a înregistrat în mod eronat moartea unor specimene.

Animale „moarte” doar în acte

Cel puțin 14 animale, printre care un coiot, un pui de macaw și un jaguar, lipsesc încă din incinta zoo, a adăugat Almazán Juárez. Oficialii nu au spus dacă îl vor acuza oficial pe Nava Noriega.

Federico Sariñana, prezentator la un radio local, a postat pe Twitter o înregistrare video în care Nava Noriega răspunde la raportul oficialilor, în care fostul director neagă că ar fi existat nereguli la grădina zoologică sub conducerea sa.

El a acuzat departamentul de stat pentru mediu că a lansat un „ război murdar ” împotriva sa și a declarat că i-a informat pe oficiali cu privire la toate tranzacțiile care au implicat animalele de la grădina zoologică.

Cu toate acestea, el a refuzat să prezinte documente privind tranzacțiile sau să dezvăluie cu cine a tranzacționat animalele, spunând că ar intra în conflict cu legea.

În videoclip, Nava Noriega a negat, de asemenea, că a ordonat ca cele patru capre pigmee să fie gătite.

Nava Noriega și departamentul de mediu și resurse naturale al statului Guerrero nu au răspuns deocamdată la solicitarea jurnaliștilor Insider, care le-au cerut un punct de vedere oficial.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia