Ankara l-a convocat pe însărcinatul cu afaceri olandez (surse)

Ankara l-a convocat pe însărcinatul cu afaceri olandez (surse)

Turcia l-a convocat sâmbătă la Ministerul de Externe pe însărcinatul cu afaceri olandez la Ankara pentru a protesta împotriva deciziei autorităților olandeze de a-i interzice ministrului turc de externe să ia parte la un miting în Olanda în favoarea președintelui turc Recep Tayyip Erdogan, au indicat surse diplomatice turce citate de AFP și Reuters.

Această măsură survine după ce guvernul olandez a decis să interzică aterizarea avionului ministrului turc de externe Mevlut Cavusoglu , care a atras atenția că se va deplasa sâmbătă în Olanda pentru a participa la un miting de susținere a schimbărilor constituționale pentru întărirea puterilor prezidențiale în Turcia.

Anterior, într-un interviu pentru postul de televiziune CNN Turk, șeful diplomației turce a spus că își menține intenția de a merge în Olanda sâmbătă pentru un miting în favoarea unui vot favorabil la referendumul din Turcia privind extinderea puterilor președintelui Recep Tayyip Erdogan, în ciuda opoziției exprimate de guvernul olandez.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale