ANM: Informare de precipitaţii, intensificări ale vântului şi polei, în toate regiunile ţării

ANM: Informare de precipitaţii, intensificări ale vântului şi polei, în toate regiunile ţării

Meteorologii au emis, luni, o informare de precipitaţii moderate cantitativ, intensificări ale vântului şi polei în toate regiunile ţării, valabilă de luni, 6 decembrie, ora 22:00, până miercuri, 8 decembrie, ora 18:00.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, în intervalul menţionat, aria precipitaţiilor se va extinde dinspre sud-vest şi va cuprinde toate regiunile şi se vor acumula cantităţi ce vor depăşi 15-20 litri/mp şi pe arii restrânse, în special în jumătatea de sud-est, 30-40 litri/mp.

În zonele de deal şi de munte şi local în centrul, nordul şi nord-estul ţării vor fi precipitaţii mai ales sub formă de ninsoare şi lapoviţă, iar în regiunile sudice şi sud-estice vor predomina ploile. Se va forma polei pe arii restrânse în Transilvania şi Moldova.

Începând din a doua parte a zilei de marţi (7 decembrie) vântul se va intensifica în est, sud-est, în extremitatea de sud-vest şi temporar în zona montană înaltă, în general cu viteze de 45-55 km/h.

Din dimineaţa zilei de miercuri (8 decembrie), aria precipitaţiilor se va restrânge spre regiunile estice şi sud-estice. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro