ANP: 98 de decese în 2016 în sistemul penitenciar; în niciun caz nu s-a constatat culpa angajaților

ANP: 98 de decese în 2016 în sistemul penitenciar; în niciun caz nu s-a constatat culpa angajaților

Administrația Națională a Penitenciarelor informează, miercuri, că în cursul anului trecut s-au înregistrat 98 de decese în sistemul penitenciar, acestea având drept cauză principală afecțiuni medicale în fază terminală.

Potrivit unei informări a ANP, 31 dintre cele 98 de decese au avut drept cauză boli neoplazice, respectiv 31,63% din totalul deceselor în 2016, comparativ cu anul 2015 unde, din totalul de 113 decese, 41 au avut ca și cauză boli neoplazice (36,28% din total).

"În anul 2016, corespunzător unui efectiv rulat de 40.712 persoane, s-au înregistrat 98 de decese, respectiv 3,5 la o mie de deținuți. Acest număr este de aproximativ trei ori mai mic decât în populația generală, dacă ne raportăm la statistica oficială a Institutului Național de Statistică, corespunzător anului 2015 (11,7 decese la mia de locuitori). Decesele au avut ca și cauze principale afecțiuni medicale cronice/ cazuri în fază terminală", arată ANP.

Conform sursei citate, în toate cazurile au fost sesizate organele de cercetare penală și în niciuna dintre situații nu s-a constatat culpa angajaților.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...