Antony Blinken laudă Republica Moldova pentru că a primit refugiaţi din Ucraina vecină

Antony Blinken laudă Republica Moldova pentru că a primit refugiaţi din Ucraina vecină

Secretarul de stat american Antony Blinken i-a lăudat duminică pe conducătorii Republicii Moldova pentru că au primit refugiaţi din Ucraina, relatează Reuters, care aminteşte că înaltul diplomat american se află în vizită în R.Moldova, în cadrul unui turneu mai amplu în estul Europei, după invazia rusă în Ucraina.

Blinken a declarat că admiră generozitatea şi ospitalitatea Republicii Moldova şi a apreciat că R.Moldova a oferit "o poveste puternică şi pozitivă" a unei democraţii emergente "într-un moment în care, de câţiva ani, democraţiile au înregistrat regrese, în loc să meargă înainte".

Peste 230.000 de oameni au traversat graniţa dintre Ucraina şi Republica Moldova, după declanşarea invaziei, la 24 februarie, iar 120.000 dintre ei au rămas în această ţară, a anunţat premierul moldovean Natalia Gavriliţa, la întâlnirea cu Blinken din capitala Chişinău.

"Pentru o ţară mică precum Moldova, este un număr foarte mare", iar R.Moldova va avea nevoie de asistenţă pentru a face faţă afluxului, a adăugat ea. Blinken a asigurat-o pe Graviliţa că ţara sa poate "conta pe sprijinul nostru deplin".

Blinken urma să se întâlnească şi cu preşedinta Moldovei, Maia Sandu, fost economist la Banca Mondială, ajunsă la putere în 2019 şi care a promis legături mai strânse cu Occidentul. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Adina Buzatu a scos de la naftalină imaginea în care s-a pozat goală, alături de cinci bărbați

2 VIDEO Cara Delevingne „și-a donat orgasmul pentru știință” / Pentru asta s-a masturbat într-un spital din Germania

3 VIDEO Emilia Dorobanțu, cântec emoționant de 1 Decembrie. Interpretarea superbă care te face să plângi

4 Foarte interesante amănunte! / Păcăliți de ucraineni și de hărțile vechi și depășite, rușii trag după ținte false și se omoară între ei

5 Profesorul Vlad Ciurea / Creierul are cinci dușmani!