Antony Blinken şi-a întrerupt turneul asiatic din cauza unui caz de COVID-19 în grupul ce îl însoţea

Antony Blinken şi-a întrerupt turneul asiatic din cauza unui caz de COVID-19 în grupul ce îl însoţea

Secretarul american de stat Antony Blinken şi-a scurtat turneul în Asia de Sud-Est după ce un jurnalist care-l însoţea a fost testat pozitiv pentru COVID-19, a anunţat miercuri Departamentul de Stat al SUA, potrivit Reuters.

Decizia a fost luată pentru a reduce cât mai mult riscurile legate de COVID-19 şi a prioritiza sănătatea şi siguranţa, iar Blinken i-a transmis profundele sale regrete ministrului de externe al Thailandei, ţară unde şeful diplomaţiei americane urma să ajungă joi, a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, adăugând că persoana infectată a intrat în autoizolare.

Cazul pozitiv de COVID-19 a fost confirmat miercuri în Malaezia la un membru al grupului de jurnalişti care-l însoţeşte pe Blinken în acest turneu. Cu două zile în urmă secretarul de stat al SUA fusese în Indonezia. Blinken şi oficialii din delegaţia sa au fost de asemenea testaţi, dar rezultatele lor sunt negative.

Ambasada SUA în Indonezia a anunţat la rândul ei că toţi ceilalţi jurnalişti din grupul mass-media care îl însoţeau pe Blinken au fost testaţi negativ pentru COVID-19 luni la Jakarta.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Va fi asfaltat cel mai vechi drum din țară, o variantă mai scurtă cu 30 de km la Valea Oltului!

2 Florin Călinescu, dividende de peste un milion de lei...

3 Foarte interesante amănunte...

4 VIDEO Ultimele imagini cu Putin, la slujba de Paște...

5 O femeie indiană și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o la „relații sexuale împotriva naturii cu orice bărbat, femeie sau animal”