Antrenamentul echipei naţionale de handbal feminin a României, perturbat de protestele angajaţilor Sălii Polivalente

Antrenamentul echipei naţionale de handbal feminin a României, perturbat de protestele angajaţilor Sălii Polivalente

Antrenamentul echipei naţionale de handbal feminin a României a fost perturbat, marţi, de angajaţii Complexului Sportiv Naţional (CSN) Polivalentă Bucureşti, care au declanşat un nou protest spontan împotriva directorul general adjunct Ştefan Giuseppe Clinceanu, informează Sindicatului Naţional Sport şi Tineret (SNST) pe pagina oficială de Facebook.

"S.O.S. ministrul tineretului şi sportului! La Polivalentă protestatarii au intrat în sală în timpul antrenamentului lotului naţional de handbal feminin al României. Cerem intervenţia ministrului Eduard Novak! Nepăsarea dvs. poate duce şi la acţiuni care vor afecta sportul", se arată pe site-ul de socializare citat.



Îmbrăcaţi cu veste albe şi purtând steaguri cu însemnele Sindicatului Naţional Sport şi Tineret, protestatarii au pătruns în sală în zona tribunelor bătând în tobe şi scandând "Demisia".



Într-un comunicat de presă remis, marţi, AGERPRES, Sindicatul Naţional Sport şi Tineret solicită intervenţia "imediată a ministrului tineretului şi sportului pentru detensionarea conflictului de muncă de la Complexul Sportiv Naţional Sala Polivalentă Bucureşti".

"Astăzi, 16 martie 2021, este a 5-a zi în care a fost declanşat un nou protest spontan şi salariaţii au decis să întrerupă activitatea. Conflictul dintre angajaţi şi directorul adjunct al unităţii este ireconciliabil, colectivul îl acuză pe directorul adjunct de hărţuire în formă continuată, limbaj vulgar, comportament indecent, ameninţări şi injurii permanente. Situaţia a degenerat şi conflictul a explodat odată cu decesul unui coleg, şofer, în vârstă de 58 de ani. Oamenii consideră că există o legătură directă între moartea colegului şi climatul terorizant de muncă instaurat de directorul adjunct", se precizează în comunicat.

"SNST solicită încetarea de îndată a exercitării, cu caracter temporar, prin detaşare, a funcţiei de director adjunct deţinută de Clinceanu Stefan Giuseppe la Sala Polivalentă! Ministerul Tineretului şi Sportului în consideraţia atribuţiilor pe care le are şi a pârghiilor de care dispune ca instituţie ierarhic superioară are obligaţia de a interveni şi a soluţiona conflictul în cel mai scurt timp. Constatăm cu profundă dezamăgire că ministrul Eduard Novak este complet dezinteresat de soarta subordonaţilor săi de la Sala Polivalentă, dar şi faţă buna desfăşurare a activităţilor sportive programate în această unitate. În cazul în care nu se va interveni imediat, sindicaliştii iau în calcul blocarea tuturor activităţilor, antrenamentelor şi competiţiilor sportive până la soluţionarea revendicărilor", mai menţionează conducerea sindicatului.

Naţionala feminină de handbal se pregăteşte pentru turneul preolimpic din Muntenegru, care va avea loc de vineri până duminică.
AGERPRES (V, AS-autor: Marius Ţone, editor: Mihai Ţenea, editor online: Ada Vîlceanu)

Sursa foto: Sindicatul Naţional Sport şi Tineret/Facebook.com


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…