Anunț-ȘOC! Gușă: De astăzi Realitatea Media este în faliment. A fost o lovitură de baros

Anunț-ȘOC! Gușă: De astăzi Realitatea Media este în faliment. A fost o lovitură de baros

Cozmin Gușă acționar al Realitatea Media, a anunțat luni seară, în emisiunea lui Denise Rifai, că firma a intrat în faliment, iar acest lucru a fost comunicat luni seară la ora 21.00. Gușă le-a adus acuzații pentru situația în care a ajuns compania lui Liviu DRagnea, liderul PSD, dar și lui Florian Coldea, fostul șef operativ al SRI, acuzând totodată o preiune politică care s-a tot intensificat, relatează  G4Media.ro .

În momentul anunțului, invitatul din platou era liderul USR-PLUS, Dacian Cioloș.

Mai jos, principalele declarații făcute de Cozmin Gușă, luni seară la ora 22.00:

Domnul Dragnea și cei din statul paralel, respectiv Coldea, și-au văzut visul cu ochii. Au reușit, înaintea campaniei electorale, în ceastă seară, să obțină o decizie la cererea ANAF-ului, definitivă și irevocabilă, de intrare în faliment a Realității Media.

Adică ceea ce ni s-a tot promis în guvernarea dragnea și în guvernarea Ponta, practic acum aparatul din jurul lui Dragnea, care îl include și pe Coldea, a reușit să obțină această decizie în instanță, care este neașteptată pentru noi.

Noi am obținut un plan de organizare aprobat, în care trebuia să plătim datoriile debitorilor.

Toate cifrele noastre erau în regulă.

Venind acest șir de campanii electorale, Dragnea și ai săi nu au nevoie de Realitatea TV.

Realitatea TV a rămas singura televiziune independentă, după ce și Digi a îngenuncheat.
Nu era nevoie de Realitatea TV în campania electorală și, în condițiile înc are statul român este atât de slab au existat o sumă de excese în ultima perioadă, pe o parte a am reușit să le dejucăm.

Presiunea politică a fost prea mare.

În ultimele trei săptămâni ni s-au blocat conturile de mai multe ori pentru a nu pute aplăti nici utilitățile, nici salarii.

S-a încercat preluarea ilegală a brand-ului Realitatea de la OSIM.

Acum trei săptămâni era să pierdem sediul, deși chiria era plătită la zi.

Pentru că am reușit să rezistăm, azi a venit această lovitură de baros.

Aveam un plan de reorganizare.

Avem o altă licență de satelit, care este Realitatea PLUS.

Context. Realitatea Media se află în insolvență de aproape opt ani, încă din 2011.

Potrivit documentelor consultate de HotNews.ro, în anul 2015, ANAF reclama că, după patru ani de la deschiderea procedurii insolvenței, Realitatea Media era lăsată să continue activitatea, „acumulând datorii noi, neachitând practic niciuna născută pe timpul procedurii” conform prevederilor legii 85/2006, „fără să fie supravecheata sub nicio formă”.

ANAF mai acuza, potrivit aceleiași surse, că, sub supravegherea judecătorului sindic, „s-au luat măsuri incoerente și neconforme cu prevederile legale incidente”, atât în dosarul propriu-zis de insolvență, cât și în dosarele adiacente și derivate.

Alt element sesizat la vremea respectivă de ANAF, potrivit HotNews, era faptul că „din cauza disfuncționalităților procedurale dar și judiciare”, „șansele creditorilor, printre care și Statul Român reprezentat de organul fiscal în cauza, de a-și recupera măcar parte din creanțe, sunt deja compromise”.



Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”