Apă cu bacterii în orașul Breaza; locuitorii, avertizați că apa nu este potabilă

Apă cu bacterii în orașul Breaza; locuitorii, avertizați că apa nu este potabilă

Apa distribuită pentru o parte dintre locuitorii orașului Breaza nu este potabilă, în condițiile în care, în urmă cu cinci zile, au fost depistate colonii de bacterii în probele prelevate de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Prahova, cetățenii fiind avertizați, prin intermediul unor afișe, să folosească această apă doar în scop menajer.

Directorul DSP Prahova, Anca Dobrescu, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, că în urmă cu cinci zile a fost depistată la analize bacteria Clostridium perfringens, astfel că apa care ajunge din sursa Nistorești la o parte dintre locuitorii orașului Breaza nu este potabilă.

"Până la recontrol, apa rămâne nepotabilă, iar Hidro Prahova (operatorul de apă—n.r.) duce cisterne pentru consumul de apă, iar cea care curge pe rețea se folosește numai în scop menajer", a declarat Dobrescu.

Directorul SC Hidro Prahova, Adrian Semcu, a precizat că, după depistarea bacteriei, au fost luate măsuri pentru dezinfecție, iar în paralel se fac demersuri pentru furnizarea de apă potabilă din sursa de la Paltinu.

"Sanepid a depistat o bacterie acum cinci zile, ne-a pus să facem dezinfecție, am spălat bazinele, conducta, am schimbat filtrele, facem din nou probe să vedem dacă am scăpat de acea bacterie, dar Hidro Prahova, paralel, face spălarea conductelor noi pe programul Managementul apă-canal și cred că la noapte, mâine dimineață va fi apă potabilă din sursa Paltinu în orașul Breaza", a spus Semcu.

În acest oraș au fost lipite afișe ale Hidro Prahova prin care locuitorii sunt avertizați că "din data de 8.02.2016 apa livrată în orașul Breaza are parametrii de potabilitate neconformi", în condițiile în care reprezentanții celor două instituții afirmă că bacteria a fost depistată în apă în urmă cu cinci zile.

De asemenea, pe afișe scrie că dacă totuși apa din rețea va fi folosită pentru consum, atunci ea trebuie "obligatoriu" fiartă în prealabil timp de minim zece minute.

Niciunul dintre cei doi nu a putut preciza câți locuitori sunt afectați de această situație.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Un jandarm sibian de 43 de ani, coronasceptic, a murit după ce s-a infectat / Căpitanul Ionuț Câmpean, acum câte…

2 S-a ținut de cuvânt! Bolojan a tăiat joi jumătate din posturile de la CJ Bihor și desființează trei structuri …

3 FOTO Priviți unde și-a parcat mașina Nicușor Dan în prima zi de Primar General al Capitalei

4 VIDEO Primul Guvern USL s-a făcut în Dubai, pe marginea piscinei hotelului Atlantis / Scheletele lui Ponta și Gh…

5 Informație / Ludovic Orban nu va mai fi desemnat să formeze un nou guvern după alegerile din 6 decembrie