Apar amănuntele/O nouă facțiune parlamentară ruptă din AUR după excluderea Dianei Șoșoacă? Ninel Peia și-a impus cinci senatori și deputați pe listele partidului AUR

Apar amănuntele/O nouă facțiune parlamentară ruptă din AUR după excluderea Dianei Șoșoacă? Ninel Peia și-a impus cinci senatori și deputați pe listele partidului AUR

Odată cu excluderea Dianei Șoșoacă din grupul AUR au apărut informații legate de posibila apariție a unei noi facțiuni parlamentare în jurul parlamentarilor proveniți din Partidul Neamul Românesc, fondat de Ninel Peia. Deputatul AUR Dan Tănasă a declarat miercuri seară la Antena 3 că Diana Șoșoacă ar fi discutat cu mai mulți colegi pentru a părăsi partidul, în timp ce Claudiu Târziu, co-președinte AUR, a declarat pentru G4Media.ro că e ceilalți patru parlamentari veniți din Partidul Neamul Românesc au spus că vor să rămână în AUR.

Important: Diana Șoșoacă și alți patru parlamentari AUR nu se numără printre fondatorii AUR, ci sunt membri în Partidul Neamul Românesc, fondat de Ninel Peia (dat afară din PSD din cauza pozițiilor anti-vaccin). Ei au intrat în Parlament candidând pe listele AUR în urma unui protocol de colaborare semnat între Partidul Neamul Românesc și Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), după cum a explicat Claudiu Târziu pentru G4Media.ro.

Cei cinci parlamentari din grupul AUR, dar care provin din Partidul Neamul Românesc, sunt Diana Șoșoacă (senatoare), Mircea Chelaru (deputat), Sorin Muncaciu (deputat), Lucian Feodorov (deputat) și Francisc Tobă (în cazul căruia AUR face demersuri pentru invalidarea mandatului de deputat din cauza participării la reprimarea Revoluției din 1989).

Ce se întâmplă cu aceștia? Dacă Dan Tănasă a declarat la Antena 3 că Diana Șoșoacă ar fi discutat cu unii dintre ei plecarea din AUR, Claudiu Târziu, co-președinte AUR a declarat pentru G4Media.ro că toți și-ar fi exprimat intenția de a rămâne în grupurile parlamentare AUR și după plecarea Dianei Șoșoacă.

”Am avut această discuție cu parlamentarii, i-am întrebat franc dacă vor să rămână, ei au spus toți că vor să rămână cu noi. Dacă ar dori să plece, nu e nici o tragedie, înțelegem opțiunea lor, dar devenind parlamentari independenți nu se pot constitui în grup parlamentar pentru că provin dintr-un partid care nu a făcut pragul electoral (Partidul Neamul Românesc – n.red.). Fără funcții în structurile de conducere ale camerei, cu timpii de declarații reduși, nu știu dacă e o variantă pentru ei. Noi îi prețuim în mod sincer”, a spus Claudiu Târziu pentru G4Media.ro .

Târziu a reacționat și la acuzațiile lui Ninel Peia, care a cerut semnarea unui nou protocol de colaborare între partidul AUR și Partidul Neamul Românesc.

”Protocolul inițial de anul trecut, semnat înaintea alegerilor, era doar electoral și nu îi obliga pe parlamentarii proveniți din Neamul Românesc să rămână alături de noi. Am considerat că nu e nevoie de un alt protocol pentru că era o asimetrie majoră între cele două partide. Neamul Românesc își dorea un protocol de fuziune, ei vizau posturi de conducere în AUR, dar am considerat că aportul lor nu a fost suficient de mare”, a spus Claudiu Târziu.

Cine e Ninel Peia

Ninel Peia este un fost deputat PSD, exclus în 2016 din partid de Liviu Dragnea după ce susținuse că vaccinurile ar fi îmbolnăvit bebeluși din Argeș într-un caz de intoxicare cu o bacterie e-coli.

Ninel Peia, care a candidat la prezidențiale în 2019, s-a remarcat ca politician prin promovarea teoriilor conspiraţiei. De altfel, în plină campanie electorală, el a pus pe jar autoritățile când a dispărut fără urmă dintr-un hotel din Cluj. A fost găsit câteva zile mai târziu la Mănăstirea Putna.

În 2016, Peia a elaborat și depus în Parlament un proiect de lege care propunea ca predarea educaţiei sexuale fără acordul scris al părinţilor să fie pedepsită cu închisoarea. Peia motiva că „în şcolile copiilor noştri se introduc, pe ascuns, pornografia, prozelitismul LGBT şi sexualitatea deviantă”, potrivit B1.ro.

În 2019, în plină pandemie, Grupul de Comunicare Strategică a propus ministrului de Interne propunerea de eliminare la sursă a unui articol apărut pe site-ul bpnews.ro care promova o teorie conspiraționistă despre coronavirus. Site-ul BPNews.ro este asociat cu Ninel Peia.

Potrivit registrului de domenii, RoTLD, domeniul bpnews.ro este cumpărat de o persoană fizică, iar numele acesteia nu e public, dar numele serverelor care găzduiesc site-ul sunt ns1.ninelpeia.ro și ns2.ninelpeia.ro.

În plus, în 20 februarie 2020, jurnalista Codruța Simina dezvăluia într-un articol pe PressOne că Ninel Peia era cel care plătea pentru toate materialele sponsorizate de pagina de Facebook asociată site-ului BPNews.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale