Apărarea rusă de lângă Bahmut a fost străpunsă, Rusia a pierdut în bătăliile pentru Andriivka și Klișciivka trei dintre cele mai bune brigăzi

Apărarea rusă de lângă Bahmut a fost străpunsă, Rusia a pierdut în bătăliile pentru Andriivka și Klișciivka trei dintre cele mai bune brigăzi

Comandantul Forțelor Terestre ucrainene, generalul-colonel Alexander Sirski, a declarat că, în urma luptelor pentru Andriivka și Klișciivka, la sud de Bahmut, linia de apărare rusă a fost străpunsă și trei brigăzi militare rusești au fost înfrânte, potrivit BBC .


Sirski vorbește despre capturarea satului Klișciivka ca despre un fapt împlinit, dar Statul Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei a notat luni dimineață că unele „acțiuni de asalt” erau încă în desfășurare acolo. Ministerul rus al Apărării a susținut chiar și astăzi că atacurile asupra Klișciivka ar fi fost respinse.

„După pierderea așezărilor Andriivka și Klișciivka săptămâna trecută, inamicul desfășoară numeroase contraatacuri din diferite direcții, încercând fără succes să recupereze pozițiile pierdute”, a afirmat Sirski, notând că cele două mici localități erau „elemente importante ale liniei defensive a inamicului, care se întindea de la Bahmut la Gorlovka”.

„Ca urmare a acțiunilor de succes ale trupelor noastre, a fost ruptă linia de apărare a inamicului, pe care acesta a încercat să o închidă, aruncând în luptă toate rezervele disponibile”, a continuat el. „În bătăliile din direcția Bahmut, unele dintre cele mai bine antrenate și mai bune unități ale inamicului au fost înfrânte și și-au pierdut complet capacitatea de luptă – brigada separată de pușcași motorizați 72, brigăzile separate de asalt aerian 31 și 83.”


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO 17 septembrie, ziua în care a murit inegalabilul Dem Rădulescu. Care au fost ultimele sale cuvinte

2 Virginia Ruzici, dată afară de Simona Halep la ideea lui Mouratoglou

3 Șofer prins drogat în Capitală. În mașină se aflau copilul său și soția însărcinată. „Am consumat acum o săptămână”

4 „O impostoare, un nimeni, o jucătoare de duzină, o arogantă” / Simona Halep, demolată de Banciu

5 „Va fi aranjată o înmormântare onorabilă” / Cine sunt posibilii succesori ai liderului cecen Ramzan Kadîrov