Apelurile telefonice interceptate de ucraineni sugerează pierderile mari ale rușilor: „Toți oamenii noștri au fost măcelăriți”

Apelurile telefonice interceptate de ucraineni sugerează pierderile mari ale rușilor: „Toți oamenii noștri au fost măcelăriți”

Interceptările efectuate de serviciile secrete ucrainene în rândul soldaților ruși oferă o perspectivă asupra pierderilor umane suferite de Moscova pe câmpul de luptă din Ucraina, relatează The Kyiv Post.

Soldați ruși împușcați în tranșee FOTO Arhivă

Două apeluri telefonice interceptate și făcute publice de Direcția Principală de Informații (GUR) din cadrul armatei ucrainene sugerează că o unitate rusească a fost decimată la Svatove, în apropiere de Kupiansk, după ce soldații săi se îmbătaseră înainte de a fi retrași din lupte pentru a-și reface forțele.

Într-unul dintre aceste apeluri, un soldat rus discută cu o persoană de sex feminin, probabil soția sau iubita sa, despre soarta Brigăzii 27, angajate în ofensiva către Kupiansk.

- „Nu știi ce s-a întâmplat cu brigada 27?”;

- „Nu?".

- „Nu ai auzit despre asta?”;

- „Nu, ce s-a întâmplat?”;

- „Problema este că au fost zdrobiți”;

- „Unde s-a întâmplat?”;

- „La Svatove”;

- „Te referi la toți?”;

- „Da, toți băieții noștri au fost măcelăriți”.

Soldatul continuă discuția susținând că masacrul a avut loc pentru că unitatea era „mult prea relaxată” și a băut înainte de a-și preda locul în prima linie.

- „Da, știau că vor fi retrași în curând, așa că trebuia doar să aibă răbdare”, conchide el.

Luptele în zona Svatove sunt aprige de câteva săptămâni încoace, în condițiile în care forțele ruse încearcă să deturneze atenția ucrainenilor de pe frontul de sud cu o ofensivă vizând reocuparea orașului Kupiansk, în regiunea Harkov.

Kupiansk este un nod feroviar important, una dintre cele cinci linii care intersectează orașul ducând spre Rusia. Așadar, reocuparea sa ar fi o realizare semnificativă pentru Rusia atât strategic, cât și propagandistic. Deocamdată, forțele ucrainene par să reziste atacurilor spre Kupiansk.

Într-un alt apel difuzat de GUR, un soldat poate fi auzit descriind o situație aparent îngrozitoare într-o locație nespecificată. Vorbind cu cineva numit „Denis”, soldatul spune că a primit un raport și „toți cei cinci băieți sunt morți”.

„L-am verificat și mi-am dat seama că toți cei cinci băieți ai noștri sunt considerați morți. Mai era și un nume necunoscut”, spune el.

„Toate regimentele de apărare teritorială sunt desființate. Numai regimentul nostru a rămas și o fuziune este în curs de desfășurare”, mai spune soldatul.

The Kyiv Post menționează că nu a putut verifica aceste apeluri în mod independent și nu știe exact când au avut loc, dar ele descriu o situație dificilă de ambele părți în contextul desfășurării contraofensivei ucrainene.

Soldații ucraineni intervievați de The Kyiv Post recunosc că suferă din punct de vedere moral din cauza incertitudinilor legate de durata și finalul contraofensivei, dar sunt dispuși să lupte până la capăt.

În schimb, aceste conversații interceptate de GUR indică faptul că soldații ruși se află într-o situație mult mai îngrozitoare decât cei ucraineni, notează The Kyiv Post.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat