Aplicația pe telefon care verifică dacă bancnotele din România sunt false. Este gratuită și eficientă

Aplicația pe telefon care verifică dacă bancnotele din România sunt false. Este gratuită și eficientă

Banca Națională a României a dezvoltat aplicația „Leul Românesc”, care poate verifica autenticitatea monedelor și a bancnotelor.

BNR are o aplicație care poate verifica autenticitatea monedelor și a bancnotelor.

Infractorii au metode dintre cele mai diverse atunci când vor să pună în circulație bancnote false.

S-a întâmplat și zilele trecute, când o unitate bancară a fost prejudiciată cu aproximativ 240.000 de euro, prin încărcarea în bancomate, pe parcursul a 3 zile, a 486 de bancnote, în valoare de 500 de euro, falsificate.

Pentru a combate această formă de înșelăciune, Banca Națională a României a lansat aplicația "Leul Românesc", care poate verifica autenticitatea monedelor și a bancnotelor.

Aplicația este gratuită și poate fi instalată pe tablete sau pe telefoanele mobile, fiind capabilă să identifice elementele care dovedesc autenticitatea unei bancnote, precum microperforațiile sau imprimarea în relief.

Anumite trăsături pot fi observate și cu ochiul liber, dacă bancnota este îndreptată către o sursă de lumină, însă, prin scanare, aplicație va fi capabilă să ofere date sigure și exacte despre autenticitate.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 De citit...