Aplicațiile care pretind că vă prezic viitorul sunt, de fapt, niște escrocherii online care vă pot lăsa fără bani pe card

Aplicațiile care pretind că vă prezic viitorul sunt, de fapt, niște escrocherii online care vă pot lăsa fără bani pe card

Un bot de inteligență artificială (IA) a fost creat cu puteri de a prezice nașteri, decese și tot ceea ce se află între acestea. Dar cercetătorii danezi din spatele modelului de IA au o avertizare puternică pentru persoanele care doresc să-l folosească pentru a-și prezice propria viață.

Hakerii profită de nevoia oamenilor de a-și ști viitorul FOTO Shutterstock

Denumit Life2vec de către creatorii săi, botul poate să vă spună toate felurile de „evenimente de viață” legate de sănătate și sociale pe care le puteți experimenta în anii care urmează.

S-ar putea să prevadă rezultatele în sănătate”, a declarat Sune Lehmann, profesor la Universitatea Tehnică din Danemarca (DTU) și autor principal al studiului life2vec, pentru AFP, potrivit The Sun .

Deci, ar putea să prevadă fertilitatea sau obezitatea, sau poate să prevadă cine va face cancer sau cine nu va face cancer. Dar ar putea să prevadă și dacă veți face mulți bani”, a mai spus aceasta.

Spre deosebire de alte modele de previziune a vieții și sănătății, Life2vec funcționează într-un mod similar cu ChatGPT - unde utilizatorii pot avea conversații cu acesta.

Dintr-o perspectivă, viețile sunt pur și simplu secvențe de evenimente: oamenii se nasc, merg la pediatru, încep școala, se mută într-un nou loc, se căsătoresc, și așa mai departe”, a adăugat Lehmann.

Din păcate, hoții cibernetici încearcă să profite de această curiozitate umană de a-și afla viitorul.

Cercetătorii din spatele proiectului au avertizat publicul că aplicații și site-uri care imită aplicația au început să apară pe internet.

Acestea pretind că sunt botul AI original Life2vec - sau afirmă că oferă un serviciu similar.

Cu toate acestea, software-ul Life2vec este în prezent privat și indisponibil pe internet, au confirmat cercetătorii.

Aceste site-uri imitație sunt probabil scheme menite să fure datele oamenilor și alte informații sensibile, cum ar fi adresa de e-mail, numărul de telefon sau detaliile cardului de credit.

Acestea pot chiar să fie folosite și pentru a răspândi malware.

Life2vec a fost creat de oameni de știință din Danemarca și SUA, care l-au alimentat cu un registru de date al șase milioane de cetățeni danezi între 2008 și 2020.

În comparație cu ChatGPT, această IA utilizează informații inclusiv despre venituri, profesie, loc de reședință, leziuni și istoricul sarcinii.

Atunci când a fost testat pe un grup de persoane cu vârste între 35 și 65 de ani, jumătate dintre acestea decedând între 2016 și 2020, cercetătorii au descoperit că predicțiile sale au fost cu 11% mai precise decât cele ale oricărui alt model de inteligență artificială existent.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 „Această funcție revine prin tradiție Statelor Unite” / Băsescu dezvăluie că nu România l-a propus pe Mircea Geoană la NATO!