Aproape 1.000 de infanteriști marini ucraineni se întorc acasă, după ce și-au finalizat instruirea Marea Britanie

Aproape 1.000 de infanteriști marini ucraineni se întorc acasă, după ce și-au finalizat instruirea Marea Britanie

Aproape 1.000 de infanteriști marini ucraineni vor reveni în curând acasă după o perioadă de pregătire de şase luni cu forţele britanice, informează dpa, preluată de Agerpres.

Soldații ucraineni au avut parte de pregătire peste hotare FOTO PROFIMEDIA

Planurile de antrenare a puşcaşilor marini ucraineni au fost anunţate în februarie în timpul unei vizite surpriză a preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski la Londra.

De atunci, circa 900 de puşcaşi marini ucraineni au finalizat un program de formar e, în cadrul căruia comandouri britanice i-au antrenat şi instruit în atacuri amfibii (cu ambarcaţiuni de asalt) şi raiduri pe plajă cu bărci pneumatice.

Ministrul britanic al apărării, Ben Wallace, a declarat că " Marea Britanie este lider în pregătirea forţelor armate ale Ucrainei şi a oferit pregătire de vârf la standarde internaţionale în domeniul abilităţilor de luptă în prima linia a frontului pentru peste 20.000 de recruţi ai armatei ucrainene prin intermediul operaţiunii Interflex".

"Acest program de instruire, realizat de comandouri britanice de elită, va sprijini Ucraina să îşi construiască propria forţă maritimă şi să îşi extindă capacitatea de a opera într-un mediu maritim", a adăugat Wallace.

Puşcaşii marini au fost instruiţi în dobândirea unei game extinse de abilităţi, inclusiv în utilizarea armelor antitanc, a rachetelor antiaeriene, a mortierelor şi a dronelor.

Ministerul britanic al Apărării a specificat că mulţi dintre stagiarii ucraineni au fost voluntari civili care nu aveau experienţă militară anterioară. Alţii au fost transferaţi din diferite secţiuni ale forţelor armate ucrainene.

Peste 20.000 de recruţi ucraineni au primit deja pregătire în Marea Britanie de la începutul războiului pe scară largă declanşat de Rusia împotriva Ucrainei la 24 februarie 2022, potrivit dpa.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit / „Niciun semn de viață” la locul accidentului, spune televiziunea de stat iraniană

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?