Aproape 21 de milioane de americani sunt dependenți de diverse substanțe și de alcool (raport)

Aproape 21 de milioane de americani sunt dependenți de diverse substanțe și de alcool (raport)

Aproape 21 de milioane de americani se luptă cu dependența de anumite substanțe - cifră ce depășește numărul persoanelor diagnosticate cu cancer - potrivit unui nou raport dat publicității joi de biroul chirurgului general al Statelor Unite, informează Daily Mail. Dr. Vivek Murthy subliniază în cadrul raportului - primul emis de chirurgul general ce are în prim-plan dependența de substanțe - că unul din șapte americani se vor confrunta cu abuzul de substanțe și că 78 de persoane mor în fiecare zi din cauza supradozei de substanțe opioide. Acesta a menționat că dependența nu este un defect de caracter - este o boală cronică și trebuie tratată ca atare.

În ceea ce ar putea fi ultimul sau act semnificativ în poziția de chirurg general al președintelui Barack Obama, dr. Vivek Murthy a făcut un apel la o schimbare culturala majora în modul în care americanii privesc dependența de droguri și de alcool.

Raportul intitulat "Abordarea dependenței în America", plasează abuzul de medicamente, droguri și alcool, alături de alte probleme urgente privind sănătatea publică din ultimii 50 de ani, cum ar fi SIDA și fumatul.

Potrivit raportului, în anul 2015, 20,8 milioane de americani s-au confruntat cu abuzul de medicamente, droguri și alcool — cifră similară cu cea a persoanelor cu diabet zaharat și mai mare decât cea a tuturor cazurile de cancer.

În ciuda acestor statistici șocante, susține chirurgul general, doar 10% dintre persoanele cu probleme de dependență beneficiază de tratament.

Raportul "își propune să schimbe modul în care societatea noastră abordează abuzul de substanțe", susține Murthy care atrage atenția că ''tulburările ca urmare a utilizării de substanțe reprezintă una dintre cele mai presante crize de sănătate publică din vremurile noastre''.

''Trebuie sa îi ajutăm pe toți să înțeleagă faptul că dependența nu este un defect de caracter — este o boală cronică pe care trebuie să o abordăm cu aceeași abilitate și compasiune cu care abordăm bolile de inimă, diabetul și cancerul", arată dr. Vivek Murthy.

Utilizarea medicamentelor analgezice suscită o îngrijorare din ce în ce mai mare în SUA deoarece circa 12,5 milioane de americani folosesc aceste produse în mod necorespunzător.

Raportul arată, de asemenea, că numărul deceselor cauzate de supradoza de heroină și de medicamente analgezice este în creștere. Zilnic, 78 de persoane din Statele Unite mor ca urmare a supradozelor de substanțe opioide, iar ''cifrele aproape s-au multiplicat de aproape patru ori din 1999'', potrivit Kana Enomoto, administrator adjunct la Substance Abuse and Mental Health Services Administration din cadrul Departamentului Sănătății și Serviciilor Sociale din Statele Unite.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...