Aproape 300 de arestări, după o razie în ancheta Europol asupra Dark Web, partea ascunsă a internetului

Aproape 300 de arestări, după o razie în ancheta Europol asupra Dark Web, partea ascunsă a internetului

Oficiul european de poliţie Europol a anunţat 288 de arestări, confiscarea a 51 de milioane de euro în numerar şi monede virtuale, 850 kg de droguri şi 117 arme de foc, în urma unei razii la scară mondială împotriva comerţului ilegal prin Dark Web, aşa-numita parte "întunecată" a internetului.

Dark Web

În cadrul operaţiunii internaţionale SpecTor, la care au participat nouă ţări, forţele de ordine au confiscat de asemenea platforma ilegală Monopoly Market.

Suspecţii arestaţi erau implicaţi în achiziţia sau vânzarea de droguri prin Dark Web şi erau activi şi pe alte pieţe ilegale, unii din ei fiind consideraţi ţinte "foarte valoroase", scrie Agerpres.

Razia a fost precedată în 2021 de o operaţiune a poliţiei germane, care a confiscat atunci infrastructura platformei de tranzacţii utilizate de infractori.

Europol afirmă că a colectat pachete de informaţii pe baza probelor furnizate de autorităţile din Germania; datele au constituit ulterior baza a sute de anchete la nivel naţional.

Directoarea agenţiei de poliţie cu sediul la Haga, Catherine De Bolle, a apreciat în comunicatul preluat de AFP că "operaţiunea transmite un mesaj puternic infractorilor din Dark Web". Ea le-a transmis acestora un avertisment : "forţele de ordine internaţionale au capacitatea de a vă identifica şi de a vă trage la răspundere pentru activităţile ilegale, chiar şi prin Dark Web".

În afara Uniunii Europene, au avut loc 158 de arestări şi în Regatul Unit şi alte 55 în SUA; un suspect a fost reţinut în Brazilia.

Printre drogurile confiscate , Europol menţionează peste 258 de kg de amfetamine, 43 de kg de cocaină, 43 de MDMA şi peste 10 de LSD şi pastile de ecstasy.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Foarte interesante amănunte...