Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Aproape 40% dintre ruşi nu-l mai vor pe Putin la conducerea Rusiei după 2024

Circa 38% dintre ruşi nu mai vor ca preşedintele rus Vladimir Putin să rămână pentru un nou termen la conducerea Rusiei după 2024, când îi expiră actualul mandat de şase ani, potrivit rezultatelor sondajului Centrul Levada, cea mai importantă instituţie independentă de sondare a opiniei publice din această ţară, informează dpa.

Putin, care se află la putere - fie ca preşedinte, fie în calitate de premier - de aproape două decenii va atinge a doua sa limită constituţională pentru două mandate consecutive de preşedinte în 2024.

Vladimir Putin a fost reales anul trecut în funcţia supremă în stat cu mai mult de trei sferturi din numărul oficial de voturi. Rezultatele sondajului naţional al Centrului Levada desfăşurat în această lună arată o nemulţumire în creştere faţă de liderul rus.

Cu toate acestea, 54% dintre cei intervievaţi consideră că Putin ar trebui să continue să guverneze ţara, conform rezultatelor sondajului publicat de ziarul economic rus Vedomosti marţi. În august 2017, această cifră a atins un nivel maxim, atunci 67% dintre ruşi s-au pronunţat în favoarea preşedinţiei lui Putin.

Totuşi, procentul ruşilor care nu mai doresc ca Putin să rămână la conducerea Rusiei după încheierea actualului mandat este cel mai mare din ultimii ani, după valul de naţionalism apărut ca urmare a anexării peninsulei ucrainene Crimeea de către Moscova în 2014.

'Vom vedea o creştere a tendinţei negative faţă de preşedintele rus', a apreciat directorului centrului Lev Gudkov, într-un comentariu publicat de ziarul Vedomosti.

Autoritatea lui Putin se bazează în mare măsură pe elanul realizărilor anterioare şi lipsa alternativelor, apreciază Gudkov.

'Acum totul va depinde de lipsa unei alternative. Dar aceasta este mai ales o evaluare negativă, deoarece această lipsă de alternativă este asigurată prin forţă', adaugă directorul Centrului Levada.

Peste 1.000 de persoane au fost reţinute la un protest al opoziţiei în centrul Moscovei în weekend. A fost cel mai mare număr de reţineri la un protest în Rusia în ultimul deceniu, potrivit grupului de monitorizare OVD-Info. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Femei plimbate în lesă prin centrul Timișoarei

2 Asta o fi reală?

3 GRAV! Nu vă luați după poză! Este vorba despre SABOTAJUL UDMR / PSD la adresa intereselor României!

4 CULISE / Unde stă și ce program are Dăncilă în America

5 Traian Băsescu și crima imperfectă

recomandări

Te ia DNA: Tutulan Rica - Baron local

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Imagini din toată lumea de la eclipsa / superluna de aseară