Aproape 60% dintre francezi nu doresc ca țara lor să primească refugiați

Aproape 60% dintre francezi nu doresc ca țara lor să primească refugiați

Mai mult de jumătate dintre francezi, respectiv 59%, se declară împotriva repartizării între țările Uniunii Europene a refugiaților care ajung pe țărmurile elene și italiene și nu doresc ca Franța să primească o parte dintre acești refugiați, potrivit unui sondaj publicat sâmbătă de Dimanche Ouest France, citat duminică de EFE.

Cifra s-a redus, comparativ cu anul trecut, când 68% dintre francezi se declarau împotriva primirii de refugiați, dar consolidează o tendință, în condițiile în care cel mai mare nivel de acceptare în Franța în opt sondaje similare din ultimele 13 luni a fost de 49%.

Sondajul, elaborat de institutul Ifop, relevă că 77% dintre francezi consideră că printre solicitanții de azil care sosesc în Europa există și teroriști. În plus, 73% dintre cei chestionați cred că primirea de refugiați va genera sosirea de noi imigranți, iar 61% consideră că în Franța există deja multe persoane de origine străină, cu toate că 53% consideră că este de datoria Franței să-i primească pe cei care fug din calea războiului.

Doar 29% dintre respondenți spun că Franța dispune de "mijloace economice și financiare" pentru a-i sprijini pe solicitanții de azil, iar 27% cred că imigranții reprezintă o oportunitate pentru stimularea creșterii economice a țării gazdă.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Bătaie la Antene! / Încăierare în baie la Antena Stars!

2 „Eu încep să cred că Dominic Fritz ăsta este prost. Dar prost rău”

3 Miracol în politică! / Uite pe unul care a renunțat la ciolan pentru principii!

4 STENOGRAME „Tu ești curvă, dacă ai atitudinea asta…Băi! Tu cât de dobitoacă să fii…​” / Interlop către noua șefă…

5 The Times / România are cea mai mare rată de imunizare din Europa după trecerea prin boală