Aproape 90% din locuitorii unei provincii chineze au Covid-19

Aproape 90% din locuitorii unei provincii chineze au Covid-19

Aproape 90% din locuitorii celei de-a treia provincii chineze ca populație au fost infectați cu Covid-19, a declarat un înalt oficial local, țara confruntându-se cu o creștere fără precedent a numărului de cazuri.

90% din populația proviniciei Henan ar fi fost infestată cu COVID-19 FOTO Shutterstock

Potrivit publicației The Guardian , Kan Quancheng, directorul comisiei de sănătate pentru provincia centrală Henan, a declarat în cadrul unei conferințe de presă că „începând cu 6 ianuarie 2023, rata de infectare cu Covid din provincie este de 89%".

Cu o populație de peste 99 milioane de locuitori, datele sugerează că aproximativ 88,5 milioane de persoane din Henan ar putea fi acum infectate.

China și-a redeschis granițele duminică, 8 ianuarie, fiind unul dintre ultimii pași în renunțarea la politica „ zero COVID ”, care a început luna trecută după proteste istorice. Ridicarea restricțiilor a fus la un val uriaș de infecții. Multe țări solicită teste negative de la vizitatorii din China, încercând să limiteze o epidemie care copleșește multe dintre spitalele și crematoriile din China.

Este de așteptat ca numărul cazurilor de Covid să crească și mai mult în China, având în vedere că țara sărbătorește noul an lunar la sfârșitul acestei luni. Un număr mare de oameni va călători din marile orașe pentru a-și vizita rudele din alte provincii.

Organizația Mondială a Sănătății are suspiciuni cu privire la raportările făcute de China

Oficial, China a raportat doar 5.272 de decese legate de Covid la data de 8 ianuarie, una dintre cele mai scăzute rate de deces cauzate de această infecție din lume, însă Organizația Mondială a Sănătății a declarat că China nu raportează suficient amploarea epidemiei, iar experții internaționali în domeniul sănătății estimează că peste 1 milion de persoane din țară ar putea muri din cauza bolii în acest an.

Înalți oficiali din domeniul sănătății din China și mass-media de stat au declarat în repetate rânduri că infecțiile cu Covid au atins un nivel maxim în întreaga țară și că minimizează amenințarea pe care o reprezintă acum boala.

„Viața avansează din nou!", a scris duminică ziarul oficial al partidului comunist, „Cotidianul Poporului“, într-un editorial în care lăuda politicile guvernamentale privind virusul, despre care spunea că au trecut de la „prevenirea infecției" la „prevenirea bolilor grave".

Luni, acțiunile asiatice au crescut până la cel mai înalt nivel din ultimele cinci luni, investitorii mizând pe faptul că redeschiderea Chinei va contribui la revigorarea economiei.

Cursele aeriene s-au reluat

Cursele aeriene s-au reluat. Radiodifuzorul de stat CCTV a raportat duminică că zborurile directe din Coreea de Sud către China erau aproape epuizate.

Este o ușurare imensă doar să pot reveni la normal... să mă întorc în China, să cobor din avion, să iau un taxi și să mă duc acasă", a declarat duminică Michael Harrold, 61 de ani, un editor de texte din Beijing, pentru Reuters pe Aeroportul Internațional Beijing Capital, după ce a sosit cu un zbor de la Varșovia.

Harrold a spus că a anticipat că va trebui să intre în carantină și să facă mai multe runde de teste la întoarcere, atunci când a plecat în Europa pentru o vacanță de Crăciun la începutul lunii decembrie.

Datele Flight Master au arătat că, duminică, China a avut un total de 245 de zboruri internaționale, combinând zborurile de intrare și ieșire, comparativ cu 2.546 de zboruri în aceeași zi din 2019, ceea ce reprezintă o scădere de 91%.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...

2 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

3 Sfidare fără precedent / Kazahstanul a vândut Statelor Unite 81 de avioane militare de fabricație sovietică, prin intermediul unor firme offshore!

4 Ce se întâmplă în China?

5 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!