Aproape jumătate dintre victimele atacului de la Nisa nu sunt cetățeni francezi

Aproape jumătate dintre victimele atacului de la Nisa nu sunt cetățeni francezi

Aproape jumătate dintre persoanele ucise la Nisa în atacul terorist din seara de 14 iulie sunt de altă naționalitate decât cea franceză, a anunțat marți Ministerul francez de Externe, transmite AFP.

Ultimul bilanț oficial comunicat de autoritățile de la Paris face referire la 84 de morți. Potrivit MAE francez, 38 dintre victime provin din 19 țări, respectiv Algeria, Armenia, Belgia, Brazilia, Elveția, Estonia, Georgia, Germania, Italia, Kazahstan, Madagascar, Maroc, Polonia, România, Rusia, SUA, Tunisia, Turcia și Ucraina.

În ceea ce privește numărul răniților, MAE francez menționează că lista nu a fost încă finalizată și că deocamdată nu poate publica un bilanț. Dar precizează că, având în vedere și răniții, 29 de țări au cetățeni printre victimele atacului comis de un francez de origine tunisiană, care a pătruns cu un camion în mulțimea ce sărbătoarea Ziua Națională a Franței pe artera Promenade de Anglais. Potrivit informațiilor disponibile la ora actuală, numărul răniților este de peste 300, dintre care 19 sunt în stare foarte gravă.

Tot marți, MAE francez a confirmat decesul unui cetățean român în urma atacului de la Nisa, membru al familiei care fusese dată dispărută anterior.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu