Aproape patru tone de explozibil folosite pentru demolarea a două clădiri-turn construite ilegal în India VIDEO

Aproape patru tone de explozibil folosite pentru demolarea a două clădiri-turn construite ilegal în India VIDEO

Autoritățile indiene au demolat, duminică, două clădiri-turn, care au fost construite ilegal în orașul Noida, situat în nord. Pentru demolarea clădirilor, care au dispărut în mai puțin de zece secunde, s-au utilizat peste 3.700 de kilograme de explozivi, relatează Reuters .

Două clădiri-turn construite ilegal au fost demolate în India, Foto: Captură video Twitter

Persoanele, care au privit demolarea clădirilor de pe acoperișuri, au aplaudat în momentul în care blocurile, care aveau înălțimea de 103 metri, au fost demolate controlat.

În urmă cu un an, Curtea Supremă a hotărât demolarea clădirilor din orașul Noida, după ce în urma unor bătălii lungi în instanță, magistrații au ajuns la concluzia că au fost încălcate mai multe reglementări legate de construcții și norme de siguranță.

Demolarea a avut loc la ora locală 14.30.

Conform Reuters, poliția evaluează dacă au fost afectate de demolare alte clădiri din zonă. Localnicii au afirmat, de asemenea, că vor verifica și ei dacă le-au fost afectate locuințele.

Cu toate că în India foarte multe clădiri sunt construite ilegal, demolările sunt rare.

Pe Twitter, mulți oameni au afirmat că hotărârea de a arunca în aer clădirile va servi drept exemplu și avertisment pentru firmele de construcții.

Totodată, mai multe familii au decis să-și părăsească locuințele, sâmbătă, temându-se pentru sănătatea lor.

Sudeep Roy, proprietarul unui apartament cu patru camere, a declarat că a rezervat camere la hotel în urmă cu o săptămână pentru a petrece noaptea cu familia și prietenii.

„Cel mai bine este să stați departe de locul exploziei timp de 24 de ore, deoarece aerul va deveni toxic și nu știm cum ne poate afecta sănătatea", a afirmat Roy, inginer mecanic și tată a doi băieți gemeni, dintre care unul suferă de astm.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”