Apropierea dintre Trump și Putin este "ciudată" (lider al opoziției ruse)

Apropierea dintre Trump și Putin este "ciudată" (lider al opoziției ruse)

Principalul lider al opoziției din Rusia, Aleksei Navalnîi, s-a declarat dezamăgit de simpatia existentă între președintele ales al SUA, Donald Trump, și președintele rus Vladimir Putin, și o consideră inexplicabilă, întrucât cei doi lideri au opinii complet diferite, relatează miercuri BBC.

"Sunt dezamăgit, mă deranjează și nu îmi dau seama de ce domnul Trump este așa amabil cu domnul Putin. Părerile lor asupra politicii și asupra diverselor subiecte sunt 100% diferite. De la abordarea migrației la cea a economiei, sunt politicieni total diferiți. Însă ei se plac, iar aceasta este foarte ciudat", a spus Navalnîi într-un interviu acordat emisiunii "Hard Talk" difuzată de postul britanic.

Politicianul rus s-a referit și la posibilitatea ca administrația Trump să renunțe total sau parțial la sancțiunile impuse Rusiei. Este vorba despre sancțiuni adoptate în 2014 de administrația Obama, drept răspuns la anexarea Crimeii de către regimul de la Moscova.

"Ca cetățean rus, nu pot susține sancțiunile aplicate economiei Rusiei, în general. Dar aș fi foarte nemulțumit dacă Trump anulează sancțiunile aplicate unor anumite persoane, mă refer la prieteni ai lui Putin, la oficiali corupți din cercul său și la oligarhii lui Putin. Această parte a sancțiunilor este chiar susținută de poporul rus", a declarat Aleksei Navalnîi, care și-a reafirmat în interviu și intenția de a candida la alegerile prezidențiale din 2018.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ești o incompetentă și o dobitoacă, fă nenorocito!” / Doctorița Andreea Moldovan, agresată de masturbatoa…

2 Culisele demiterii lui Voiculescu / Barna a rămas bujbe!Variantele luate în calcul de USR-PLUS

3 Așa o fi?

4 Cine sunt cei 19 membri ai misteriosului Grup de Comunicare Strategică / 12 dintre ei au grade militare

5 Gunoaiele României / Azi, Radu Cristescu, escrocul patentat care tinde să devină portavocea PSD