Apropierea dintre Trump și Putin este "ciudată" (lider al opoziției ruse)

Apropierea dintre Trump și Putin este "ciudată" (lider al opoziției ruse)

Principalul lider al opoziției din Rusia, Aleksei Navalnîi, s-a declarat dezamăgit de simpatia existentă între președintele ales al SUA, Donald Trump, și președintele rus Vladimir Putin, și o consideră inexplicabilă, întrucât cei doi lideri au opinii complet diferite, relatează miercuri BBC.

"Sunt dezamăgit, mă deranjează și nu îmi dau seama de ce domnul Trump este așa amabil cu domnul Putin. Părerile lor asupra politicii și asupra diverselor subiecte sunt 100% diferite. De la abordarea migrației la cea a economiei, sunt politicieni total diferiți. Însă ei se plac, iar aceasta este foarte ciudat", a spus Navalnîi într-un interviu acordat emisiunii "Hard Talk" difuzată de postul britanic.

Politicianul rus s-a referit și la posibilitatea ca administrația Trump să renunțe total sau parțial la sancțiunile impuse Rusiei. Este vorba despre sancțiuni adoptate în 2014 de administrația Obama, drept răspuns la anexarea Crimeii de către regimul de la Moscova.

"Ca cetățean rus, nu pot susține sancțiunile aplicate economiei Rusiei, în general. Dar aș fi foarte nemulțumit dacă Trump anulează sancțiunile aplicate unor anumite persoane, mă refer la prieteni ai lui Putin, la oficiali corupți din cercul său și la oligarhii lui Putin. Această parte a sancțiunilor este chiar susținută de poporul rus", a declarat Aleksei Navalnîi, care și-a reafirmat în interviu și intenția de a candida la alegerile prezidențiale din 2018.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Cifrele ultimului sondaj de pe masa PSD. Se prefigurează o mare surpriză

2 FOTO Priviți, oameni buni! Ciolacu, Tudose și Romașcanu, în această seară, la Sărata Monteoru!

3 VIDEO „Este o combinație de neomenie cu prostie rară” / CTP îl calcă-n picioare pe Orban după numirea fostului p…

4 Un raport devastator despre manipulatorii folosiți de PSD pentru a-i deruta și ațâța pe români pe tema COVID-1…

5 Slugile lui Dan Voiculescu, plantate pe listele PSD pentru alegerile parlamentare