Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Aproximativ 119.000 de elevi, repartizați în licee; la colegiile "Sf. Sava" și "Vianu"- cea mai mare medie de admitere

Aproximativ 119.000 de elevi absolvenți ai clasei a VIII-a au fost repartizați în licee, în prima etapă a acestei selecții, iar la colegiile "Sfântul Sava" și "Tudor Vianu" din Capitală s-a înregistrat cea mai mare medie de admitere, ultima notă fiind 9,56, informează un comunicat al Ministerului Educației transmis marți AGERPRES.

Potrivit datelor ministerului, 118.661 (99,2%) de absolvenți ai clasei a VIII-a au fost repartizați în învățământul liceal, în prima etapă.

Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice a publicat marți, pe http://admitere.edu.ro, rezultatele primei etape a repartizării computerizate în învățământul liceal de stat a absolvenților de clasa a VIII-a.

Astfel, dintre cei 119.578 de elevi care au completat fișe de înscriere, au fost repartizați 118.661 (99,2%) de elevi, conform uneia dintre opțiunile exprimate. Dintre aceștia, 70.692 (51,48%) de elevi au ales filiera teoretică, iar 47.969 de elevi au optat pentru filiera tehnologică. Numărul total de opțiuni selectate de către candidați a fost de 1.792.870, ceea ce conduce la o medie de 15 opțiuni/elev.

971 de elevi nu au putut fi repartizați, deoarece nu au completat suficiente opțiuni care să le permită încadrarea într-o unitate de învățământ liceal. Aceștia vor intra în a doua etapă a repartizării, programată în data de 28 iulie.

Primele licee la nivel național, în funcție de cele mai mari medii de admitere, sunt următoarele: Colegiul Național "Sfântul Sava" din București (9,56 — ultima medie de admitere, 10 — prima medie de admitere); Colegiul Național de Informatică "Tudor Vianu" din București: (9,56 — ultima medie de admitere, 10 — prima medie de admitere); Colegiul Național "Gheorghe Lazăr" din București (9,54 — ultima medie de admitere, 10 — prima medie de admitere).

În acest top se regăsesc Colegiul Național "Mihai Viteazul" din București (9,49 — ultima medie de admitere, 10 — prima medie de admitere), Colegiul Național "Mircea cel Bătrân" din Constanța (9,47 — ultima medie de admitere, 10 — prima medie de admitere) și Colegiul Național "Gheorghe Șincai" din București (9,42 — ultima medie de admitere, 9,96 — prima medie de admitere).

În etapele premergătoare repartizării computerizate, au fost admiși în învățământul liceal de stat, potrivit reglementărilor în vigoare, 17.699 de elevi în învățământul profesional, 11.923 de elevi la specializări vocaționale (dintre care 479 de elevi în învățământul militar), 1.571 de elevi pe locurile speciale rezervate candidaților romi și 660 de elevi în învățământul special.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 BREAKING Adversarii lui Kovesi au reușit să convingă Bruxellesul: Ea este cea mai bună alegere pentru șefia Pa…

2 ALERTĂ Ce au hotărât „cele 5 fete bune” care-l judecă pe Dragnea. Procesul va dura foarte puțin! Moment-CHEIE …

3 VIDEO Voi vedeți ce se întâmplă acum la Secția 17 de Poliție?

4 ALERTĂ Liviu Avram, mesaj în miez de noapte pentru Dăncilă: „Cât de vakă poți să fii?”

5 VIDEO Tudose, dezvăluiri incredibile despre Dragnea și căcatul din PSD! Oameni buni, TOTUL este o MINCIUNĂ!

recomandări

Te ia DNA: Vasile Puscas

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Scene uimitoare filmate prin procedeu time lapse creează impresia unei alte lumi