Aproximativ 20.000 de viziere vor fi produse de personal MApN

Aproximativ 20.000 de viziere vor fi produse de personal MApN

Personal din Statul Major al Forţelor Terestre (SMFT), Statul Major al Forţelor Aeriene (SMFA), precum şi o echipă de specialişti din Academia Tehnică Militară "Ferdinand I" (ATM) au început producţia de viziere, pentru protecţia celor care participă la acţiuni de limitare a răspândirii noului coronavirus.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării, vizierele realizate de către SMFT şi SMFA pe baza unor proiecte proprii vor asigura protecţia personalului militar care acţionează în sprijinul autorităţilor centrale şi locale.

Până la acest moment au fost produse aproximativ 1.000 de viziere, urmând ca producţia să se ridice la 800 de bucăţi zilnic şi să continue până la un total de aproximativ 20.000, arată MApN.

De asemenea, o echipă de cadre didactice, cercetători şi ofiţeri specialişti din cadrul Centrului de Excelenţă în Robotică şi Sisteme Autonome al ATM a modificat şi adaptat un model de vizieră de protecţie, proiectat de firma PRUSA, care poate fi realizat din materiale consumabile, prin imprimare 3D.

Primele viziere de acest tip au fost printate în academie şi trimise personalului medical din Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central "Dr. Carol Davila" pentru a fi testate, în timp ce alte 70 urmează să fie distribuite.

Dispozitivele de protecţie au fost avizate şi autorizate de Centrul de Cercetare Ştiinţifică pentru Apărare CBRN şi Ecologie din cadrul Agenţiei de Cercetare pentru Tehnică şi Tehnologii Militare, structură aflată în subordinea Departamentului pentru armamente, şi de Centrul de Cercetări Ştiinţifice Medico-Militare, structură aflată în subordinea Direcţiei Medicale a MApN, precizează ministerul. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 A murit Peter Imre, fostul ginere al lui Meleșcanu

2 Documente secrete / „Putin gândește puțin și e disperat. Se teme de pericolul unei victorii ucrainene”

3 „Am primit peste o mie de cereri în căsătorie” / Cine este ucraineanca

4 VIDEO „Acei băieți au văzut mai mulți sâni decât am văzut eu în toată viața mea” / Influenceriță pe TikTok a fost arestată pentru pornografie

5 VIDEO Priviți, „dihăniile HIMARS” au distrus două depozite strategice ale rușilor!