Aproximativ 270.000 de sirieni aflați în Germania au dreptul de a-și aduce membrii familiei (presă)

Aproximativ 270.000 de sirieni aflați în Germania au dreptul de a-și aduce membrii familiei (presă)

Aproximativ 270.000 de sirieni aflați în Germania au dreptul de a-și aduce membrii familiei, indică un document guvernamental, citat miercuri de tabloidul german Bild, fiind vorba de o cifră ce ar putea alimenta dezbaterea referitoare la migrație cu mai puțin de șase luni până la alegerile federale, relatează agenția Reuters.

Potrivit documentului, 431.376 de sirieni au cerut în total azil în Germania în 2015 și 2016 și, dintre ei, 267.500 vor avea dreptul la reîntregirea familiei în Germania.

Reuters notează că nici Biroul Federal pentru Migrație și Refugiați (BAMF), nici Ministerul german de Interne nu au răspuns imediat cererilor de a face comentarii în legătură cu informația apărută în presă.

În 2016, guvernul a decis să suspende reîntregirea familiei pentru o perioadă de doi ani pentru migranții care au obținut ''protecție subsidiară'' — acordată persoanelor care nu sunt considerate ca fiind persecutate individual, ci provin din țări unde este război, unde se practică tortura sau alte tratamente inumane.

Sirienii reprezintă cel mai mare grup de solicitanți de azil din Germania. Ei au fost tot mai mulți dintre cei care au primit mai degrabă protecție subsidiară decât statutul de refugiat, aceasta însemnând că beneficiază doar de dreptul de rezidență pe timp de un an, care poate fi totuși prelungit.

Dar conservatorii cancelarului Angela Merkel — Uniunea Creștin-Democrată (CDU) și ramura sa bavareză, Uniunea Creștin-Socială (CSU), — împreună cu partenerii lor din coaliția de guvernare, social-democrații (SPD), au decis săptămâna trecută să facă excepții pentru persoanele cu un statut de protecție subsidiară în cazuri dificile.

Peste un milion de migranți au intrat în Germania în 2015 și 2016, dar numărul sosirilor a scăzut semnificativ.

Impactul imigrației a fost unul dintre punctele cheie de campanie pentru Alternativa pentru Germania (AfD), dar sprijinul pentru AfD a avut de suferit după ce problema respectivă a dispărut din atenția media înainte de alegerile federale prevăzute pentru data de 24 septembrie.

În prezent, AfD este creditat în sondaje cu un procent între 7% și 11% din intențiile de vot, pragul de intrare în parlament fiind de 5% din voturi.

Liderul CSU Horst Seehofer a declarat pentru revista germană Stern că limitarea succesului AfD este principalul obiectiv. ''Dacă guvernăm țara în mod rezonabil și nu ne atacăm personal unul pe celălalt în campania electorală, putem împinge AfD sub pragul de 5%'', a declarat Seehofer.

În 2016, circa 280.000 de migranți au sosit în Germania, o scădere semnificativă față de 890.000 în 2015. Potrivit Bild, deși nu s-a publicat încă nici o cifră pentru 2017, poliția federală a reținut deja peste 20.000 de migranți ilegali la granițe în primele trei luni ale acestui an.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Foarte interesante amănunte!

2 Așa o fi?

3 Un oficial al Pentagonului relatează despre o întâlnire fascinantă de șapte minute cu un OZN gigantic și „strălucitor”

4 Ce se întâmplă în Crimeea? / Rusia a juns să apeleze la „Prometeu”

5 VIDEO Șefa de pluton de la Patriot are 25 de ani!