Aproximativ 700 de persoane au fost reținute în timpul protestului activiștilor de mediu de la Haga

Aproximativ 700 de persoane au fost reținute în timpul protestului activiștilor de mediu de la Haga

Când au refuzat să se împrăștie după numeroase solicitări din partea oamenilor legii, s-au folosit tunuri cu apă.

Foto: EPA-EFE

Poliția olandeză a reținut aproximativ 700 de persoane în timpul unui protest al activiștilor de mediu care au blocat unul dintre drumurile principale din Haga, care leagă orașul, cu Amsterdam, Rotterdam și Utrecht, se arată într-un comunicat al organele în drept din țară.

Aproximativ 700 de persoane au fost reținute”, a declarat poliția într-un comunicat. Unii dintre deținuți au primit haine uscate, deoarece oamenii legii au fost nevoiți să folosească tunuri cu apă pentru a dispersa manifestanții.

Potrivit poliției, autostrada în sine a devenit disponibilă pentru trafic după ora locală 20:00 (21:00 ora Bucureștiului). Tunurile de apă au fost utilizate când activiștii au refuzat să se împrăștie după numeroase cereri și avertismente din partea forțelor de ordine și a municipalității.

Acțiunea neautorizată a fost organizată de mișcarea Extinction Rebellion, care se opune subvențiilor guvernamentale pentru extracția de minerale precum petrol, gaz și cărbune.

Organizația blochează această autostradă pentru a cincea oară. Ultima dată când o astfel de acțiune a avut loc, la sfârșitul lunii ianuarie, au fost reținute peste 700 de persoane.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...