Ar fi grav!

Ar fi grav!

Jurnalistul Sorin Roșca Stănescu a aruncat miercuri seară o bombă veritabilă, susținînd, la Realitatea Plus TV , că fostul cap al SRI, generalul Florian Coldea, ar suferi de Parkinson și se tratează într-un spital din Viena. Informația are putea confirma o afirmație asemănătoare făcut acum cinci ani de un cunoscut medic, care analizase anumite simptome vizibile cu ochiul liber în cazul generalului, transmite Inpolitics . ”Îl compătimesc pentru că boala asta este foarte grea și este posibil să fie, în cazul, lui, incurabilă. Suntem într-o perioadă în care nu e bine să-i vorbim pe oameni de rău, deși domnul Coldea ar merita… Problema este de ce se duce totuși la Viena, au dispărut medicii din România, nu mai are încredere în medicina românească? Pentru asemenea afecțiuni avem medici de primă mărime în țară. Asta mi se pare în neregulă și atât îmi permit să critic. Ar fi fost mult mai cinstit să apeleze la medicina românească” a spus Roșca Stănescu. În martie 2016, medicul Răzvan Constantinescu, care predă la facultatea de medicină cursuri de semiologie generală, inclusiv cea neurologică, afirma, pe Facebook, preluat de Inpolitics, că șeful operativ al SRI – încă în funcție pe atunci – ar suferi de o afecțiune extrem de gravă și de rară, numită sindromul ”Coreea Huntington”, care include printre efecte demența. Postarea venise după apariția unei înregistrări video de la bilanțul anual al SRI, în care generalul Florian Coldea avea mișcări spasmodice ale corpului, remarcate de mai toată lumea.
Semnul distinctiv al bolii Huntington, scriam, este considerat mișcarea necontrolată a brațelor, a membrelor inferioare, a capului sau a feței. Boala Huntington provoacă, de asemenea, un declin mental, inclusiv ȋn ceea ce privește memoria, capacitatea de concentrare sau abilitatea de organizare.
Maladia Huntington duce la apariția depresiei, a anxietǎții și a furiei. Un alt simptom comun este un comportamentul obsesiv-compulsiv, moment ȋn care o persoană repetǎ aceeași întrebare sau realizeazǎ aceeași activitate ȋncontinuu. Cinci ani mai tîrziu, informația livrată de cunoscutul analist Roșca Stănescu, dacă e ancorată în realitate, ar putea confirma problemele medicale ale generalului.
Probleme pentru care îi urăm sănătate, la unison, probabil, cu toți cititorii noștri.
Și totuși, o întrebare se impune, valabilă și acum cinci ani: e posibil ca cel mai mare serviciu de informații al țării să fi fost condus o perioadă de timp de un om cu probleme neurologice severe? Și dacă da, au avut aceste probleme vreo influență asupra deciziilor luate în acea perioadă?


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?