„Ar trebui să fie posibilă excluderea Ungariei din UE”

„Ar trebui să fie posibilă excluderea Ungariei din UE”

Jan-Werner Müller, un cunoscut profesor german de științe politice la Universitatea Princeton, consideră într-un editorial publicat de Süddeutsche Zeitung că UE ar trebui să ia în calcul excluderea Ungariei după ”șantajul” operat de premierul Viktor Orban.

Muller susține că Viktor Orbán nu mai face ”dansul păunului” (cu referire la politica sa anerioară războiului din Ucraina), ci pur și simplu folosește ”un sistem de strangulare” a Uniunii Europene, potrivit publicației maghiare HVG.

Müller consideră că nu este posibil să se revină pur și simplu la ordinea de zi a UE, arătând cât de mult a dăunat integrării premierul ungar prin sabotajul său politic de succes de-a lungul anilor.

”Uniunea trebuie să le dea un răspuns clar autocraților, pentru a arăta că e imposibil ca un putinist să paralizeze organizația din interior și să arate potențialilor imitatori că se pot obține multe prin șantaj”, a scris profesorul german.

Jan-Werner Müller reamintește că ”populistul de dreapta” Viktor Orbán încearcă să încolțească comunitatea și să submineze sancțiunile comune împotriva Rusiei. Cu toate acestea, UE trebuie să creeze în sfârșit posibilitatea legală de a expulza oricare dintre membrii săi.

Jan-Werner Müller este un filosof politic german și istoric al ideilor politice care lucrează la Universitatea Princeton. Este co-fondator al Colegiului European de Arte Liberale din Berlin. Scrie în mod regulat articole de opinie pentru publicații de mare tiraj, precum The Guardian, Neue Zürcher Zeitung, The New York Times, Süddeutsche Zeitung, Le Monde, Project Syndicate, Foreign Affairs.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Medicul Iulian Juncănaru, fost concurent la Chefi la cuțite, a murit la doar 39 de ani. Cum a fost găsit

2 Moment hilar în Qatar, cu doi bărbați care scot rapid telefoanele pentru a o poza pe Miss Croația | FOTO VIDEO

3 Scandal sexual online cu Cristina Pucean, după ce s-a despărțit de Bogdan de la Ploiești

4 „Președinta” României, aroganțe într-un resort de lux din Elveția

5 VIDEO Americanii au prezentat oficial „drăcovenia” SF