Arabia Saudită: Cinci condamnări la moarte în cazul uciderii jurnalistului saudit Khashoggi (procuror)

Arabia Saudită: Cinci condamnări la moarte în cazul uciderii jurnalistului saudit Khashoggi (procuror)

Cinci saudiţi au fost condamnaţi la moarte în procesul uciderii jurnalistului saudit disident Jamal Khashoggi, a anunţat luni procurorul general al Arabiei Saudite, relatează AFP şi Reuters.

Nu a fost emisă nicio acuzaţie împotriva lui Saud al-Qahtani, un consilier apropiat al prinţului moştenitor Mohammed bin Salman, a adăugat procurorul, indicând că fostul număr doi al serviciului de informaţii saudit, generalul Ahmed al-Assiri, a fost achitat.

Potrivit Reuters, alţi trei suspecţi au fost condamnaţi în total la 24 de ani de închisoare pentru că ''au acoperit crima", au adăugat procurorii.

Jamal Khashoggi, jurnalist critic faţă de puterea saudită, a fost ucis şi dezmembrat în consulatul ţării sale la Istanbul de către un comando saudit, pe 2 octombrie 2018. El venise la consulat ca să obţină actele necesare pentru a se căsători cu o femeie turcă Hatice Cengiz, care îl aştepta în afară consulatului. AGERPRES/( AS - autor: Violeta Gheorghe, editor: Adriana Matcovschi, editor online: Gabriela Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 A plecat din țară cu un pașaport regal românesc / S-a stins din viață cea care a fost timp de 25 de ani „prima donna assoluta” a Teatrului de Operă din …

2 ULTIMA ORĂ Comisia Europeană cere scăderi reale de pensii la magistrați și militari

3 Pro TV vrea un format similar cu America Express. Cine ar putea prezenta noul reality show

4 Grecul care i-a scăpat pe români de iobăgie. A fost de șase ori domn al Țării Românești și de patru ori domn al Moldovei

5 „Am văzut cu ochii mei, s-a dus să ia bani de acolo. Nu era un milion, erau 60 de milioane de euro”