Arabia Saudită condamnă legea americană privind despăgubirile pentru atentatele de la 11 septembrie

Arabia Saudită condamnă legea americană privind despăgubirile pentru atentatele de la 11 septembrie

Ministerul de externe al Arabiei Saudite a condamnat joi adoptarea de către Congresul Statelor Unite a unei legi care permite familiilor victimelor atentatelor de la 11 septembrie 2001 să dea în judecată regatul saudit pentru despăgubiri, informează Reuters, citând SPA - agenția de presă oficială de la Riad.

Un comunicat al ministerului afirmă că legea respectivă constituie un motiv de "mare îngrijorare" și că "eroziunea imunității suverane va avea un impact negativ asupra tuturor țărilor, inclusiv a Statelor Unite".

Senatul american, urmat de Camera Reprezentanților, a trecut miercuri peste veto-ul președintelui Barack Obama pentru prima oară în cei opt ani de mandat ai acestuia, adoptând legea respectivă.

Arabia Saudită a negat permanent orice implicare în atentatele de la 11 septembrie, dar 15 din cei 19 teroriști care au deturnat avioanele folosite în atacuri erau cetățeni saudiți. Pe această bază, potrivit noii legi, familiile victimelor ar putea cere despăgubiri guvernului de la Riad.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…