Arabia Saudită condamnă legea americană privind despăgubirile pentru atentatele de la 11 septembrie

Arabia Saudită condamnă legea americană privind despăgubirile pentru atentatele de la 11 septembrie

Ministerul de externe al Arabiei Saudite a condamnat joi adoptarea de către Congresul Statelor Unite a unei legi care permite familiilor victimelor atentatelor de la 11 septembrie 2001 să dea în judecată regatul saudit pentru despăgubiri, informează Reuters, citând SPA - agenția de presă oficială de la Riad.

Un comunicat al ministerului afirmă că legea respectivă constituie un motiv de "mare îngrijorare" și că "eroziunea imunității suverane va avea un impact negativ asupra tuturor țărilor, inclusiv a Statelor Unite".

Senatul american, urmat de Camera Reprezentanților, a trecut miercuri peste veto-ul președintelui Barack Obama pentru prima oară în cei opt ani de mandat ai acestuia, adoptând legea respectivă.

Arabia Saudită a negat permanent orice implicare în atentatele de la 11 septembrie, dar 15 din cei 19 teroriști care au deturnat avioanele folosite în atacuri erau cetățeni saudiți. Pe această bază, potrivit noii legi, familiile victimelor ar putea cere despăgubiri guvernului de la Riad.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Voi știți cine e marmota asta?

2 Sechestrată și umilită în casa unui judecător

3 Așa o fi?

4 10 poliţişti suspectaţi de luare de mită, „săltaţi” de la un curs de prevenire a corupţiei

5 VIDEO Bătaie generală într-un club de fiţe după ce o „pisi” s-a plâns lui „iubi” că a fost pipăită