Arabia Saudită: Un nou ministru de externe, al doilea în mai puţin de un an

Arabia Saudită: Un nou ministru de externe, al doilea în mai puţin de un an

Regele Salman al Arabiei Saudite a numit miercuri un nou ministru de externe, al doilea în mai puţin de un an, a informat agenţia de presă saudită SPA, relatează AFP.

Potrivit unui decret regal citat de SPA, Faisal bin Farhan Al-Saud, care a fost numit ambasador în Germania în februarie, îl înlocuieşte pe actualul şef al diplomaţiei saudite Ibrahim al-Assaf. Numit în decembrie 2018, Ibrahim al-Assaf este retrogradat la gradul de ministru de stat.

Assaf, fost ministru de Finanţe, a fost arestat în 2017, în cadrul unei campanii ''anticorupţie''.

Regele Salman l-a numit de asemenea pe Saleh ben Nasser al-Jasser în funcţia de ministru al Transporturilor, în locul lui Nabil al-Amoudi.

Arabia Saudită s-a confruntat cu o reacţie la nivel internaţional după uciderea jurnalistului saudit Jamal Khashoggi în consulatul Arabiei Saudite la Istanbul în octombrie 2018 de către un comando de la Riad.

Cazul Khashoggi este considerat cea mai gravă criză diplomatică cu care se confruntă regatul saudit de la atacurile teroriste din 11 septembrie 2001 din Statele Unite, comise în majoritate de saudiţi.

În iunie, experta ONU Agnes Callamard a concluzionat că există suficiente dovezi pentru a deschide o anchetă privind responsabilitatea prinţului moştenitor Mohammed bin Salman în acest cazul uciderii jurnalistului saudit. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...