Arabii șochează: Șeicul Jassim din Qatar oferă o sumă colosală pentru a prelua Manchester United

Arabii șochează: Șeicul Jassim din Qatar oferă o sumă colosală pentru a prelua Manchester United

Preşedintele Qatar Islamic Bank (QIB), şeicul Jassim Bin Hamad Bin Jassim bin Jaber Al Thani, a îmbunătăţit oferta pentru cumpărarea clubului englez de fotbal Manchester United, a indicat o sursă apropiată de această tranzacţie, citată de AFP.

Şeicul Jassim se află în luptă cu conducătorul grupului Ineos, miliardarul britanic Jim Ratcliffe, pentru cumpărarea clubului Manchester United de la familia americană Glazer, care patronează de 18 ani gruparea de pe Old Trafford.

Jim Ratcliffe părea mai bine plasat cu ocazia celei de-a treia runde de oferte, la finele lunii aprilie. Oferta sa permitea copreşedinţilor Avram şi Joel Glazer să rămână implicaţi în gestionarea Red Devils, o perspectivă foarte nepopulară în rândul fanilor clubului.

Oferta şeicului Jassim vizează, în schimb, o preluare totală a controlului clubului, promiţând totodată şi achitarea datoriei enorme cu care se confruntă în prezent Man United, cuprinsă între 700 de milioane şi un miliard de euro, conform anumitor surse.

Potrivit postului de televiziune Sky, oferta făcută de şeic la finele lunii aprilie se ridica deja la 5,7 miliarde de euro, ceea ce ar reprezenta un record mondial pentru o astfel de tranzacţie. Familia Glazer însă speră să obţină şapte miliarde din vânzarea clubului englez şi a lăsat să se înţeleagă că ar putea în final să nu se retragă, dacă ofertele nu vor se vor apropia de această sumă.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cătălin Bordea s-a răzbunat pe fosta soție după ce a aflat cu cine îl înșela

2 Oana Zăvoranu, declarații cam picante despre amanta lui Alex Ashraf

3 Nici după 50 de ani nu s-a aflat cine e / Povestea bărbatului misterios care a sărit dintr-un avion deturnat, având la el 200.000 USD

4 VIDEO O persoană misterioasă a dat târcoale trupului lui DJ Lalla. Detaliul care ridică semne de întrebare privind decesul

5 Foarte interesante amănunte...