Arad: 13 azilanți irakieni și trei călăuze, depistați la frontieră în zona Nădlac

Arad: 13 azilanți irakieni și trei călăuze, depistați la frontieră în zona Nădlac

Polițiștii de frontieră arădeni de la Nădlac au depistat, noaptea trecută, 13 migranți din Irak și trei călăuze care urmau să-i ajute să treacă ilegal frontieră.

Potrivit unui comunicat transmis, marți, AGERPRES, de către ITPF Oradea, în cadrul unei acțiuni pentru combaterea migrației ilegale, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Nădlac au depistat treisprezece cetățeni din Irak, 4 adulți și 9 copii, solicitanți de azil în România, care au încercat să iasă ilegal din țară, cu ajutorul a trei călăuze de origine irakiană.

Cei 13 au fost identificați luni seară, în jurul orei 23,00, în trei autoturisme care se deplasau în regim de taxi. Polițiștii de frontieră au procedat la oprirea autoturismelor și la legitimarea șoferilor, constatându-se că aceștia sunt trei cetățeni români, angajați ai unei firmei de taximetrie, precizează sursa citată.

Totodată, s-a stabilit că persoanele care au coborât din cele trei autovehicule sunt cetățeni irakieni, solicitanți de azil în Romania, patru dintre ei fiind adulți, cu vârste cuprinse între 30 și 38 de ani și nouă minori, cel mai tânăr având șapte luni.

De asemenea, pe timpul legitimării celor în cauză, polițiștii de frontieră au observat un alt autoturism, înmatriculat în Austria, care staționa nejustificat în apropiere și în care se aflau trei persoane. S-a procedat la legitimarea celor în cauză, ocazie cu care s-a stabilit că aceștia sunt Shaker G., cetățean irakian, cu rezidentă în Austria, însoțit de doi pasageri, Rebaz A. și Hawree O., posesori de documente de călătorie eliberate de autoritățile austriece și italiene, care au intrat legal în țară în baza documentelor personale.

Potrivit sursei citate, având suspiciuni cu privire la prezența acestora în zona de frontieră, cei în cauză au fost conduși la sediul sectorului pentru continuarea verificărilor.

La cercetări, s-a stabilit că solicitanții de azil intenționau să treacă ilegal frontiera pentru a ajunge într-o țară din spațiul Schengen, iar Shaker G, Rebaz A.și Hawree O. urmau să-i sprijine în acțiunea ilegală. De asemenea, șoferii de taxi au declarat că au fost contactați de Rebaz A. pentru a transporta grupul de migranți până în apropierea frontierei.

Polițiștii de frontieră arădeni au întocmit migranților dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar celor trei călăuze sub aspectul săvârșirii infracțiunii de călăuzire, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun, mai precizează comunicatul menționat.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro