Arad: 20 de irakieni şi sirieni, prinşi că încercau să treacă pe jos graniţa sau ascunşi într-un camion

Arad: 20 de irakieni şi sirieni, prinşi că încercau să treacă pe jos graniţa sau ascunşi într-un camion

Douăzeci de migranţi din Irak şi Siria au fost prinşi, în noaptea de luni spre marţi, când încercau să treacă ilegal frontiera în Ungaria pe jos sau ascunşi într-un camion.

În apropiere de Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Nădlac I, la aproximativ 50 de metri faţă de linia de frontieră cu Ungaria, au fost prinse pe câmp 18 persoane care se îndreptau pe jos spre teritoriul statului vecin.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Poliţia de Frontieră Arad, migranţii sunt din Irak şi au vârste cuprinse între 19 şi 32 de ani.

Ulterior, la PTF Nădlac II, a fost verificat, la ieşirea din ţară, un camion condus de un român în vârstă de 29 ani, care transporta role de aţă şi chibrituri în Austria. În compartimentul de marfă se aflau şi doi sirieni, un bărbat de 20 de ani şi o femeie de 24 de ani.

Cei 20 de străini sunt cercetaţi pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, iar şoferul român, pentru trafic de migranţi. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”