Arad: 25 de migranţi din India şi Afganistan, prinşi în tentative de trecere ilegală a graniţei

Arad: 25 de migranţi din India şi Afganistan, prinşi în tentative de trecere ilegală a graniţei

Poliţiştii de frontieră arădeni au prins, în ultimele 24 de ore, 25 de migranţi din India şi Afganistan care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în trei autocamioane sau mergând pe jos spre ţara vecină.

La Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Vărşand, într-un autocamion condus de un bulgar, care transporta ambalaje pe ruta Turcia-Cehia, au fost descoperiţi şapte străini.

"Persoanele au fost preluate şi transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Afganistan şi India, solicitanţi de azil în România", a informat, miercuri, Poliţia de Frontieră.

De asemenea, în două autocamioane verificate în PTF Nădlac II, au fost descoperiţi 13 străini. Şoferii, un cetăţean turc şi unul bulgar, transportau mobilier şi piese auto în Belgia şi Germania, dar în remorci se aflau şi migranţi din Afganistan, solicitanţi de azil în ţara noastră.

În zona localităţii Vărşand, la 300 de metri de linia de graniţă, poliţiştii de frontieră au observat cinci persoane care se deplasau pe jos spre statul vecin. Acestea sunt tot din Afganistan şi au solicitări de azil în ţara noastră.

În toate cazurile se efectuează cercetări pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 Așa o fi?

4 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?

5 Sondaj Avangarde / Firea a început să recupereze teren... Piedone, în cădere liberă