Arad: 47 de migranţi din şase ţări, prinşi încercând să treacă graniţa pe câmp sau ascunşi în camioane

Arad: 47 de migranţi din şase ţări, prinşi încercând să treacă graniţa pe câmp sau ascunşi în camioane

Trei grupuri de migranţi, în total 47 de străini din şase ţări, au fost descoperite, în ultimele 24 de ore, în timp ce încercau să treacă ilegal graniţa în Ungaria, fie pe jos, pe câmp, fie ascunse în camioane cu marfă verificate la frontieră.

Cel mai mare grup a fost descoperit în apropiere de localitatea arădeană Peregu Mare, străinii mergând pe jos, pe câmp, spre graniţa cu Ungaria. Poliţiştii de frontieră au pornit în urmărirea grupului, 37 de migranţi fiind opriţi la aproximativ 50 de metri faţă de linia de frontieră cu statul vecin.

"Persoanele în cauză au fost conduse la sediul sectorului, iar în cadrul verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Afganistan, Siria, Irak, Iran şi Somalia, grupul fiind format din 28 de bărbaţi, două femei şi şapte minori, adulţii cu vârste cuprinse între 18 şi 50 de ani, iar minorii având vârste cuprinse între 5 şi 17 ani", precizează un comunicat de presă transmis, miercuri, de Poliţia de Frontieră Arad.

La Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Nădlac II s-a prezentat pentru ieşirea din ţară un român care conducea un camion încărcat cu rulmenţi, având ca destinaţie Germania. În interiorul semiremorcii, poliţiştii de frontieră au găsit cinci bărbaţi, stabilindu-se că provin din Afganistan şi Pakistan. Patru sunt adulţi, cu vârste cuprinse între 22 şi 29 de ani, iar unul este minor, în vârstă de 17 ani.

Într-un alt camion verificat la PTF Nădlac II, poliţiştii de frontieră au găsit cinci tineri din Afganistan, cu vârste cuprinse între 16-20 de ani. Vehiculul era condus de un român care transporta ţevi din metal în Italia.

În toate cele trei cazuri, străinii au declarat că intenţionau să treacă frontiera pentru a ajunge în state din vestul Europei.

Migranţii sunt cercetaţi pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, iar cei doi şoferi, pentru trafic de migranţi. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”