Arad: Aglomeraţia şi timpii mari de aşteptare se menţin la intrarea în ţară prin PTF Nădlac I şi II

Arad: Aglomeraţia şi timpii mari de aşteptare se menţin la intrarea în ţară prin PTF Nădlac I şi II

Peste 16.000 de persoane au revenit în ţară, în 24 de ore, prin Punctele de Trecere a Frontierei (PTF) Nădlac I şi Nădlac II, de trei ori mai multe faţă de media zilnică din perioadele obişnuite, astfel că la aceste puncte se aşteaptă în continuare chiar şi două ore pentru tranzitare.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad, Filip Ionuţ Matei, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, că aglomeraţia s-a menţinut constant de luni ora 00,00, adică momentul din care sunt exceptate de la măsura intrării în carantină sau izolare persoanele care sosesc din mai multe ţări europene aprobate de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

Astfel, în 24 de ore, respectiv de luni ora 00,00 până marţi ora 00,00, prin PTF Nădlac II (autostrada pan-europeană) au intrat în România 10.700 persoane cu 3.500 mijloace de transport. Prin PTF Nădlac I (DN 7), au intrat 5.500 persoane, cu 1.700 mijloace.

 


Foto: (c) MARIAN BUGA / AGERPRESAceste valori sunt de trei ori mai mari decât în perioadele obişnuite, şi apropiate de cele din sezonul estival, când mulţi români care lucrează în străinătate vin în ţară pentru a-şi petrece concediile alături de familii.

"Valorile de trafic înregistrate în ultimele 24 de ore sunt în creştere, apropiindu-se de cele înregistrate în perioada sezonului estival, însă formalităţile de frontieră sunt îngreunate şi necesită un timp mai mare de procesare, pentru că, pe lângă controlul specific la intrarea în ţară, persoanele completează o declaraţie pe proprie răspundere, iar reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică efectuează triajul epidemiologic", a precizat Filip Ionuţ Matei.

Marţi dimineaţă, la Nădlac II se aştepta cel puţin 120 de minute pentru efectuarea formalităţilor de intrare în România. Aici se lucrează pe opt artere de control, la care se adaugă nouă staţii mobile cu ajutorul cărora se fac verificările de documente.

La Nădlac I, timpul de aşteptare era de 60 de minute, aici fiind deschise cinci artere de control, la care se adaugă o staţie mobilă.

Pe sensul de ieşire din România, traficul are valori obişnuite şi nu se aşteaptă mai mult de 15 minute pentru formalităţile de trecere în Ungaria. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Unde-s şobolanii în timp ce cei săraci luptă şi mor pentru Ucraina? Au fugit în ţări străine cu tot cu bogăţiile furate în Ucraina?”

2 VIDEO Fosta țiitoare a lui Dragnea s-a combinat cu fostul patron de la Sensiblu

3 Ziceau că e „stupidă și inutilă” / Priviți, vedeta ucraineană Akkerman, capturată de Rusia, a fost introdusă în dotarea Flotei ruse din Marea Neagră

4 ULTIMA ORĂ CCR aruncă în aer Justiția din România? Udrea, printre beneficiari!

5 VIDEO Priviți, aceasta este o dronă Orlan-10 a armatei Rusiei furată de un căpitan rus și trimisă acasă „la pachet”!