Arad: Aglomeraţie de camioane la frontiera cu Ungaria; la Vărşand se aşteaptă patru ore pentru formalităţi

Arad: Aglomeraţie de camioane la frontiera cu Ungaria; la Vărşand se aşteaptă patru ore pentru formalităţi

Principalele puncte de trecere a frontierei spre Ungaria sunt aglomerate, marţi, pe arterele de ieşire destinate camioanelor, după ce autorităţile vecine nu au permis tranzitarea ţării cu vehicule de peste 7,5 tone în perioada Rusaliilor Catolice, restricţie ridicată luni seară la ora 23,00.

Potrivit Poliţiei de Frontieră Arad, "în punctele de trecere a frontierei de la graniţa comună se înregistrează timpi de aşteptare ridicaţi pe sensul de ieşire din ţară pe arterele destinate acestor autovehicule".

"În plus, autorităţile maghiare efectuează verificări suplimentare pentru acest tip de mijloace de transport", precizează sursa citată.

În Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Nădlac II, unde de obicei după restricţiile impuse de Ungaria au fost înregistrate coloane de camioane pe 15 - 25 de kilometri pe autostrada pan-europeană, cu timpi de aşteptare de zece ore, situaţia de acum este mult mai bună şi se aşteaptă aproximativ 90 de minute pentru controlul documentelor. Atât reprezentanţii Poliţiei Autostrăzi Arad, cât şi cei ai Poliţiei de Frontieră Arad spun că se aşteaptă în coloană pe o lungime de aproximativ un kilometru înainte de Nădlac II, unde au fost deschise şase artere de ieşire din ţară pentru traficul greu.

La frontiera judeţului Arad cu Ungaria, situaţia cea mai grea este în PTF Vărşand, unde timpul de aşteptare pentru tranzitare este de patru ore, conform aplicaţiei online care monitorizează traficul de la graniţe, de pe site-ul Poliţiei de Frontieră Române. Aici sunt deschise trei artere de ieşire pentru traficul greu.

La Nădlac I şi Turnu, tot în judeţul Arad, nu sunt coloane de camioane şi se tranzitează în condiţii obişnuite.

În judeţul Borş, conform aplicaţiei, camioanele aşteaptă 140 de minute la PTF Borş I (trei artere de ieşire din România pentru traficul greu) şi 110 minute la Borş II (patru artere de ieşire pentru traficul greu).

În judeţul Satu-Mare, în PTF Petea, şoferii de camioane aşteaptă 300 de minute pentru a intra în Ungaria, aici fiind deschise două artere de control.

Conform Poliţiei de Frontieră Arad, a fost mărit numărul arterelor de control pentru automarfare pe sensul de ieşire din ţară în toate aceste puncte de trecere, pentru a se reduce pe cât posibil timpii de aşteptare.

În primele ore ale zilei de marţi, mai precizează sursa citată, poliţiştii de frontieră de la graniţa cu Ungaria au efectuat formalităţile specifice pentru 5.000 de automarfare, dintre care 4.000 au fost pe sensul de ieşire din România.

Începând de sâmbătă, ora 23,00, circulaţia tuturor autovehiculelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone a fost oprită pe teritoriul Ungariei, măsura fiind luată pentru că în ţara vecină au fost celebrate Rusaliile Catolice. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria