Arad: Coloane de camioane de peste 25 de kilometri pe DN 79A şi pe A1, înainte de frontieră

Arad: Coloane de camioane de peste 25 de kilometri pe DN 79A şi pe A1, înainte de frontieră

Coloanele de camioane care aşteaptă să iasă din ţară marţi după-amiază ajung la peste 25 de kilometri, înainte de Nădlac şi Vărşand, iar timpii de aşteptare pentru control sunt de aproape opt ore la Vărşand.

Reprezentanţii Poliţiei Rutiere Arad au declarat, pentru AGERPRES, că pe fondul aglomeraţiei de la frontieră în cazul traficului greu, coloana de automarfare formată pe DN 79A ajunge din Punctul de Trecere a Frontierei Vărşand până în oraşul Chişineu-Criş, fiind de aproximativ 25 de kilometri.

 

Foto: (c) Marian BUGA / AGERPRES

 

Şi în cazul autostrăzii A1, Biroul de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Arad a transmis că s-a format o coloană de autotrenuri pe o distanţă de aproximativ 25 de kilometri.

"Colegii de la Biroul Autostrăzi îndrumă şoferii pe banda de urgenţă, pentru a nu se produce blocaje şi mai mari. Din informaţiile pe care le deţinem, blocajele sunt cauzate de faptul că poliţiştii de frontieră maghiari verifică amănunţit fiecare transport care intră în ţară, 10-15 minute de verificare pentru fiecare TIR", a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al IPJ Arad, Adina Aconstantinesei.

În PTF Vărşand se aşteaptă 460 de minute pentru tranzitare, conform aplicaţiei online de monitorizare a traficului de la frontiere, de pe site-ul Poliţiei de Frontieră. Aici sunt deschise trei artere de ieşire din ţară pentru traficul greu.

La Nădlac II, pe autostrada pan-europeană, se aşteaptă în coloană cel puţin 300 de minute, fiind deschise şase artere de ieşire. La Nădlac I, timpul de aşteptare pentru tranzitare este de 120 de minute, iar controlul se face pe o arteră.

În judeţul Bihor, în PTF Borş, unde sunt disponibile trei artere pentru traficul greu pe sensul de ieşire, se aşteaptă 190 de minute, iar la Borş II - 100 de minute, aici fiind disponibile tot patru artere.

În PTF Petea, ieşirea din ţară se face pe două artere pentru camioane şi se aşteaptă 420 de minute.

Referitor la această situaţie, IGPF a transmis că "Poliţia de Frontieră Română a contactat autorităţile de frontieră din Ungaria pentru suplimentarea personalului de către partea ungară, pentru deschiderea unor artere suplimentare pentru verificarea automarfarelor".

"La punctele de trecere a frontierei Borş, Borş II şi Vărşand sunt efectuate formalităţile pentru aproximativ 90 de automarfare pe oră, iar la PTF Nădlac II peste 140 de automarfare pe oră, unde într-o zi normală sunt procesate aproximativ 60 de camioane în acest interval de timp. De la ridicarea restricţiilor, poliţiştii de frontieră de la graniţa cu Ungaria au efectuat formalităţile specifice pentru 5.500 de automarfare, dintre care 4.000 au fost pe sensul de ieşire", precizează IGPF.

Coloanele de camioane s-au format, marţi dimineaţa, în principalele puncte de trecere de la frontiera cu Ungaria, pe sensul de ieşire din România, din cauza restricţiilor aplicate traficului greu până luni seara.

Poliţia de Frontieră Arad a precizat că aglomeraţia s-a format "în urma restricţiilor de circulaţie de pe teritoriul Ungariei, din perioada 13 - 15 martie, când autovehiculele de transport marfă nu au circulat pe teritoriul statului vecin". AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Bătaie la Antene! / Încăierare în baie la Antena Stars!

2 „Eu încep să cred că Dominic Fritz ăsta este prost. Dar prost rău”

3 Miracol în politică! / Uite pe unul care a renunțat la ciolan pentru principii!

4 STENOGRAME „Tu ești curvă, dacă ai atitudinea asta…Băi! Tu cât de dobitoacă să fii…​” / Interlop către noua șefă…

5 A fost arestat interlopul care jefuia români în benzinăriile din Austria