Arad: Doi pescari au salvat de la înec un bărbat, crezând că au prins cu undiţa un peşte uriaş

Arad: Doi pescari au salvat de la înec un bărbat, crezând că au prins cu undiţa un peşte uriaş

Doi pescari din judeţul Arad au salvat de la înec, în noaptea de sâmbătă spre duminică, un bărbat cu handicap locomotor care a căzut dintr-o barcă şi a fost purtat de curenţi câţiva kilometri, pe râul Mureş, pescarii fiind surprinşi să constate că de undiţă era agăţat un om, şi nu un peşte uriaş, cum crezuseră.

Bărbatul salvat plecase cu barca din zona localităţii Milova, alături de doi prieteni, iar un al patrulea a rămas la mal. La scurt timp după ce au lansat barca pe râul Mureş, aceasta a luat apă şi s-a scufundat, din cauza unor crăpături, iar cei trei au căzut în râu şi au fost purtaţi de curenţi, în timp ce încercau să se salveze.

În jurul orei 00,30, jandarmii, pompierii şi poliţiştii din Arad au fost alertaţi printr-un apel la 112 despre barca scufundată şi victimele aflate în pericol de înec.

"Bărbaţii căzuţi în apă au încercat să se salveze, însă au fost purtaţi în aval, iar la un moment dat cei trei bărbaţi s-au depărtat unul de celălalt din cauza curentului puternic şi a întunericului. Mai bine de câţiva kilometri au fost purtaţi de ape, iar în zona localităţii Ususău, bărbatul cu handicap locomotor s-a agăţat întâmplător în linia unei undiţe de pescuit, lansată de către un cuplu ce se afla la pescuit în acea zonă. Crezând că este o captură uriaşă, cei doi pescari au depus eforturi mari să îl aducă la mal. Surpriza a fost pe măsură în momentul în care şi-au dat seama că 'marea captură' este un om. Cei doi l-au scos pe bărbat din apă", a declarat, duminică, Dan Monoranu, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Arad.

Cei care au sunat la 112 au fost pescarii, imediat ce au aflat de la bărbatul salvat că mai sunt doi în apă.

"Ceilalţi doi bărbaţi au reuşit să iasă din apă, unul pe un mal, celălalt pe altul, însă dezorientaţi nu au mai putut înainta, fiind blocaţi din cauza vegetaţiei şi a întunericului", a precizat Monoranu.

Poliţiştii şi jandarmii au plecat în căutarea celor pierduţi pe ambele maluri ale râului, iar pompierii prin apă, cu barca. După aproximativ două ore de căutări în zone greu accesibile, cei doi bărbaţi au fost găsiţi de poliţişti pe un mal al apei, iar al treilea bărbat, care nu urcase în barcă, se afla pe malul opus la câţiva kilometri distanţă.

Toţi cei patru au fost recuperaţi şi predaţi echipajelor de ambulanţă pentru a fi consultaţi, însă nu au necesitat transport la spital. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria