Arad: Grup de 42 migranţi de origine asiatică, depistat la PTF Nădlac, într-un automarfar având ca destinaţie Germania

Poliţiştii din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac au descoperit un grup alcătuit din 42 de persoane din Irak, Palestina şi Siria, care au încercat să iasă ilegal din ţară, ascunse în interiorul unui automarfar încărcat cu filtre auto având ca destinaţie Germania.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Arad, Filip-Ionuţ Matei, grupul de cetăţeni de origine asiatică a fost descoperit pe sensul de ieşire din ţară la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac-Csanadpalota, într-un automărfar înmatriculat în Turcia, condus de cetăţeanul turc P.E., în vârstă de 45 de ani.

Conform documentelor de însoţire a mărfii, autocamionul transporta filtre auto din Turcia pentru o societate comercială din Germania.

"Procedând la exploatarea datelor din analiza de risc specifică, poliţiştii de frontieră arădeni au efectuat un control amănunţit asupra mijlocului de transport, control în urma căruia, în interiorul camionului au fost descoperite ascunse, 42 de persoane, dintre care 18 bărbaţi, 8 femei şi 16 minori, adulţii având vârste cuprinse între 19 şi 42 de ani, iar copiii între 9 luni şi 16 ani. Cu ocazia verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni din Irak, Palestina şi Siria, înregistraţi ca solicitanţi de azil în România", a declarat purtătorul de cuvânt al STPF Arad, citat într-un comunicat de presă.

Membrii grupului de migranţi au declarat anchetatorilor că doreau să ajungă într-un stat din vestul Europei, iar şoferul turc a susţinut că nu avea cunoştinţă despre faptul că persoanele în cauză sunt ascunse în interiorul mijlocului de transport.

"Poliţiştii de frontieră efectuează în cauză cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de migranţi pentru şoferul camionului, respectiv tentativă trecere ilegală a frontierei de stat faţă de cele 42 de persoane, la finalizarea cercetărilor urmând a se dispune măsurile legale ce se impun", a adăugat Filip-Ionuţ Matei. AGERPRES / (AS - autor: Ioan Weisl, editor: Irina Poenaru, editor online: Gabriela Badea)

 

Sursa foto: www.politiadefrontiera.ro 


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Epidemia scade în intensitate în Europa! Cifrele din România sunt reale, nu cum induc unii care vor să provoac…

2 Analiză Bloomberg / Când şi cum se va termina pandemia?

3 Academicianul Victor Voicu, general în retragere: Cum poți deosebi o epidemie de o armă biologică și de ce mil…

4 Adevărul iese la iveală! / Profesor Neurobiologie Stanford: COVID-19 nu este COVID și nu este nou. Este SARS2

5 TASS / Temperatura la care noul coronavirus poate muri în doar câteva minute. Când este cel mai activ

recomandări

Te ia DNA: Catalin Chereches

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Inspirație de weekend