Arad: Grup format din 25 de migranţi din trei ţări, descoperit într-un TIR la graniţa cu Ungaria

Arad: Grup format din 25 de migranţi din trei ţări, descoperit într-un TIR la graniţa cu Ungaria

Un grup format din 25 de migranţi din Irak, Siria şi Iran a fost descoperit, vineri, într-un TIR care urma să iasă din ţară prin Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, străinii fiind ascunşi printre role de aluminiu ce aveau ca destinaţie Germania.

TIR-ul era condus de un turc de 50 de ani, care transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, role de aluminiu pentru o societate comercială din Germania. Poliţiştii de frontieră arădeni au verificat remorca, descoperind în interior 25 de persoane.

"Poliţiştii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni irakieni, sirieni şi iranieni, grupul fiind format din 12 bărbaţi, cinci femei şi opt minori. În cadrul cercetărilor, lucrătorii noştri au stabilit că adulţii au vârste cuprinse între 18 şi 45 de ani, iar minorii între 1 şi 17 ani, cei în cauză intenţionând să ajungă în Germania", se arată într-un comunicat de presă remis de Poliţia de Frontieră Arad.

Şoferul turc este cercetat pentru trafic de migranţi, iar străinii găsiţi în TIR sunt cercetaţi pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”