Arad: Nouă migranți și o călăuză, depistați de polițiștii de frontieră de la Vărșand

Arad: Nouă migranți și o călăuză, depistați de polițiștii de frontieră de la Vărșand

Un număr de nouă cetățeni din Pakistan, Iran și Siria, care au încercat să ajungă ilegal într-un stat din Spațiul Schengen, cu ajutorul unei călăuze de origine sârbă, au fost depistați, joi, de polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Vărșand, județul Arad.

Sursa foto

Potrivit unui comunicat de presă dat publicității vineri, de Poliția de Frontieră Vărșand, căluza și cei nouă migranți au fost identificați după ce de polițiști de frontieră au oprit, în seara zilei de joi, în cadrul unei acțiuni pentru combaterea migrației ilegale, în seara zilei de joi, un autoturism înmatriculat în Serbia, care se îndrepta spre granița cu Ungaria.

"La volanul mașinii se afla cetățeanul sârb, Ștefan G., în vârstă de 22 ani, alături de care se mai aflau, în calitate de pasageri, nouă persoane, șapte bărbați și două femei. Deoarece pasagerii nu dețineau documente de identitate, aceștia au fost duși la sediul Poliției de Frontiera pentru cercetări. În urma verificărilor, polițiștii de frontieră au stabilit faptul că cei în cauză sunt cetățeni pakistanezi, iranieni și sirieni, cinci adulți cu vârste cuprinse între 18 și 48 de ani și patru minori, având vârste cuprinse între 7 și 11 de ani, o parte din ei fiind solicitanți de azil în România", se arată în comunicatul menționat.

În cadrul cercetărilor preliminare s-a stabilit că șoferul sârb avea rol de călăuză și urma să îi transporte pe migranți până în apropierea frontierei cu Ungaria. Totodată, s-a mai stabilit faptul că cele nouă persoane doreau să ajungă într-un stat din Spațiul Schengen.

În cauză, polițiștii de frontieră arădeni efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat cu privire la cei nouă cetățeni din Pakistan, Iran și Siria, iar călăuza sârbă este cercetată pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de migranți, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro