Arad: Șapte traficanți de migranți - arestați preventiv; zece - puși sub control judiciar

Arad: Șapte traficanți de migranți - arestați preventiv; zece - puși sub control judiciar

Magistrații Tribunalului Arad au decis, în noaptea de vineri spre sâmbătă, arestarea preventivă pentru 30 de zile a șapte dintre cei 17 suspecți reținuți de către procurorii DIICOT în cazul rețelei de traficanți de migranți pe ruta Turcia - România - Ungaria - Germania, în vreme ce pentru ceilalți zece a fost instituită măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

Surse din cadrul DIICOT Arad au precizat că măsura nu este definitivă, decizia fiind atacată cu recurs de către procurori. Potrivit acelorași surse, dintre cei 20 de suspecți identificați de procurori, 17 au fost duși inițial la audieri, un altul fiind prins la câteva ore în punctul de trecere a frontierei Nădlac, când încerca să intre în țară, iar alte două persoane sunt căutate în continuare.

Pe 26 ianuarie, procurorii DIICOT Biroul Teritorial Arad, împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Arad au efectuat un număr de 25 de percheziții domiciliare pe raza municipiului București și a județelor Botoșani, Dolj, Giurgiu, Sălaj, Timiș, în cadrul unei acțiuni vizând destructurarea unui grup infracțional organizat, specializat în traficul de migranți, pe relația Turcia — România — Ungaria.

Potrivit unui comunicat transmis la acea dată de DIICOT, în cauză exista suspiciunea rezonabilă că pe parcursul anului 2016, membrii grupului au introdus fraudulos în țară, în mai multe rânduri, peste 100 de migranți — cetățeni sirieni, irakieni, turci, afgani și marocani — pe care, ulterior, au încercat să îi treacă de asemenea fraudulos peste frontiera româno-maghiară, destinația finală fiind Germania.

Sursa citată menționa că, pe parcursul activităților investigative, au fost interceptate 5 transporturi de migranți, într-unul din cazuri fiind depistate, ascunse într-o autocisternă, 42 de persoane, dintre care 18 minori.

DIICOT mai informa că finanțarea activităților grupului infracțional a avut loc în Turcia.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”