Arad: Şoferii de camioane aşteaptă patru ore la ieşirea din ţară prin PTF Nădlac II

Arad: Şoferii de camioane aşteaptă patru ore la ieşirea din ţară prin PTF Nădlac II

Şoferii de camioane care ies luni din ţară prin Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Nădlac II sunt nevoiţi să aştepte cel puţin patru ore pentru control şi tranzitare, pentru că s-a format o coloană de vehicule de mare tonaj lungă de câţiva kilometri pe autostrada A1.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Poliţia de Frontieră Arad, aglomeraţia vine în urma restricţiei obişnuite pe care Ungaria o aplică în fiecare weekend traficului de mare tonaj, respectiv nu se poate intra în această ţară cu vehicule cu o capacitate mai mare de 7,5 tone de sâmbătă ora 23,00 până duminică ora 23,00 (ora României).

Timp mari de aşteptare pentru camioane se înregistrează şi la alte puncte: Nădlac I - 90 de minute, Vărşand - 180 de minute sau în judeţul Bihor, Borş - 50 de minute.

"În punctele de trecere a frontierei de la graniţa comună se constată o creştere a numărului de automarfare prezente la control. Acest fapt a determinat mărirea timpului de aşteptare pentru acest tip de mijloace de transport, în mod special la PTF Nădlac II. Precizăm că, de la ridicarea restricţiilor (duminică, ora 23.00), prin punctele de trecere de la frontiera de vest a României aflate pe raza judeţelor Arad şi Bihor, s-au efectuat formalităţile de frontieră pentru aproximativ 3.600 de automarfare, dintre care aproximativ 2.800 numai pe sensul de ieşire din ţară", se arată în comunicat.

Autorităţile de frontieră au suplimentat numărul de artere de control pentru traficul greu, pentru a fi diminuaţi timpii de aşteptare. Astfel, la Nădlac II, cel mai aglomerat punct, verificările se fac pe şase artere de ieşire din ţară. La Nădlac I se lucrează pe două artere pentru camioane, la Vărşand pe trei, la PTF Borş sunt disponibile trei artere, iar PTF Borş II, două artere.

"La graniţa cu Ungaria, formalităţile de frontieră se efectuează în comun cu autorităţile ungare, sens în care Poliţia de Frontieră Română a alocat personal pentru acoperirea tuturor liniilor de control în punctele de trecere a frontierei cu Ungaria, însă numărul de artere care pot fi deschise este limitat de numărul de poliţişti repartizaţi de către Poliţia Ungară", mai precizează Poliţia de Frontieră Arad.

Traficul pentru autoturisme şi autocare se desfăşoară în condiţii normale. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina