Arad: Un medic este cercetat disciplinar după ce a prezentat imagini cu o secţie inundată a Spitalului Judeţean

Arad: Un medic este cercetat disciplinar după ce a prezentat imagini cu o secţie inundată a Spitalului Judeţean

Un medic din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Arad este cercetat disciplinar de către superiori după ce a postat pe Facebook imagini cu o secţie inundată în urma ploilor abundente de la începutul lunii, el fiind convocat oficial "în vederea desfăşurării procedurii cercetării disciplinare".

Medicul anatomo-patolog George Pribac a postat pe Facebook documentul primit de la conducerea SCJU, prin care este convocat la audiere. Conform acestui document, cercetarea disciplinară se face urmare unui referat emis de către managerul interimar al unităţii, Florina Ionescu.



În document, medicului i se reproşează faptul că a publicat pe contul său de Facebook imagini cu Secţia Fizioterapie inundată, în urma precipitaţiilor abundente: "Aceste imagini precum şi comentariile d-voastră referitoare la investiţiile efectuate de către administraţia locală au fost preluate de către mass-media (...) Faţă de cele precizate vă aducem în vedere că nu aţi respectat următoarele prevederi din Regulamentul Intern al SCJU încălcând: art. 1 alin. 2 liniuţa 8 şi 13 potrivit căruia se interzice tuturor salariaţilor acordarea de interviuri sau declaraţii în numele sau referitor la unitate fără aprobarea conducerii".

Medicului i se mai reproşează "utilizarea de aparate foto în spital fără aprobarea conducerii".

"Personalul are obligaţia de a apăra cu loialitate prestigiul SCJU Arad precum şi de a se abţine de la orice act ori fapt care poate produce prejudicii imaginii sau intereselor legale ale acestuia", se mai arată în documentul primit de George Pribac.

Contactat de AGERPRES, medicul cercetat disciplinar a spus că această acţiune împotriva sa este "de represiune de tip stalinisto-comunist".

"Avem dovada faptului că în Spitalul Judeţean din Arad este instituit un regim de teroare, de ameninţări împotriva tuturor celor care îndrăznesc să arate situaţia reală a spitalului şi modul păgubos în care este cheltuit banul public. Am contactat deja o casă de avocatură şi voi da în judecată spitalul, proces prin care voi cere şi modificarea regulamentului, pentru că acesta trebuie să respecte Constituţia şi legile ţării. Nu poţi interzice cuiva să arate public un fapt real", a declarat Pribac.

El spune că nu se va lăsa "intimidat" şi va continua să pună "pe tapet problemele reale ale acestui spital".

Conducerea SCJU nu a putut fi contactată pentru a oferi un punct de vedere suplimentar celui formulat în adresa transmisă medicului şi dată publicităţii de către acesta.

În noaptea de 2 spre 3 iulie, fostul Spital Municipal Arad, în prezent secţie a SCJU, a fost inundat, în urma unor ploi torenţiale care au afectat şi numeroase locuinţe din oraş. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina