Arad: Un poliţist arădean a donat pentru a cincea oară plasmă cu anticorpi după ce a fost bolnav de COVID-19

Arad: Un poliţist arădean a donat pentru a cincea oară plasmă cu anticorpi după ce a fost bolnav de COVID-19

Un poliţist în vârstă de 46 de ani din Arad a donat pentru a cincea oară plasmă cu anticorpi după ce s-a vindecat de COVID-19, în total fiind recoltate 15 unităţi de plasmă salvatoare din sângele său.

Reprezentanţii Biroului de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Arad au declarat, joi, că poliţistul este angajat din 1995 şi a fost diagnosticat cu COVID-19 în luna aprilie.

După ce s-a vindecat, el a răspuns de fiecare dată solicitărilor Centrului de Transfuzie Sanguină (CTS) Arad pentru a dona plasmă, pentru că a avut un nivel de anticorpi suficient de ridicat. Astfel, în total a donat de cinci ori.

"Colegul nostru crede că este datoria lui şi a fiecăruia dintre noi să-i ajutăm pe cei care au atâta nevoie de lichidul salvator", a transmis IPJ.

Poliţistul nu a dorit să îşi facă publică identitatea, însă reprezentanţii CTS Arad au spus că acesta a petrecut în total cinci ore, în ultimele 4 luni, conectat la aparatele care i-au recoltat plasma.

"O bună disciplină a donatorului au făcut posibilă recoltarea şi validarea a 15 unităţi de plasmă salvatoare pentru cei internaţi în secţiile de Terapie Intensivă. Bolnavii şi familiile acestora aduc mulţumiri pe această cale eroului necunoscut", transmite Centrul de Transfuzie Sanguină. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...