Arad: Zece irakieni, prinşi încercând să iasă din ţară ascunşi într-un TIR

Arad: Zece irakieni, prinşi încercând să iasă din ţară ascunşi într-un TIR

Zece migranţi irakieni au fost prinşi, vineri dimineaţă, încercând să iasă ilegal din România, prin Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Nădlac II, ascunşi printre cutii cu mărfuri transportate de un TIR.

Automarfarul era condus de un cetăţean turc de 48 ani şi, conform documentelor, transporta mai multe tipuri de mărfuri ambalate în cutii, pe ruta Turcia - Polonia.

"În urma analizei de risc specifice, poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea controlului amănunţit al mijlocului de transport. Astfel, în interiorul semiremorcii au fost descoperite ascunse, printre marfa transportată, zece persoane. Cu ocazia verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză sunt cetăţeni irakieni, trei bărbaţi, trei femei şi patru copii, adulţii având vârste cuprinse între 18 şi 40 de ani, iar minorii între 2 şi 9 ani, solicitaţi de azil in ţara noastră. Aceştia intenţionau să ajungă în state din vestul Europei", precizează un comunicat de presă remis de Poliţia de Frontieră Arad.

Şoferul turc este cercetat pentru trafic de migranţi, iar irakienii, pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”